Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς τον Υπουργό Επικρατείας

Θέμα : «Οι εκτενείς αποκαλύψεις που συνδέουν τον Υπουργό Επικρατείας με το σκανδαλο βατοπεδιου, μέσω του αποσπασμένου με Υπουργική εντολή στη Γενική Γραμματεία Επικρατείας Νομικού Συμβούλου του Κράτους κ. Διονυσόπουλο, που γνωμοδοτούσε «αγνοώντας επίμαχα στοιχεία» κατά του Δημοσίου στην ύποπτη και αδιαφανή υπόθεση διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ, με αντικείμενο τις χαριστικές ανταλλαγές τεραστίων εκτάσεων δημοσίας γης προς όφελος της Μονής Βατοπεδίου, δημιουργούν ένα ακόμα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την Κυβέρνηση Καραμανλή και τις επιλογές του Πρωθυπουργού και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις»


Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ο Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που, αγνοώντας προκλητικά στοιχεία, εξέδωσε τις αρχικές αρνητικές για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεις, οι οποίες αναγνώριζαν στη Μονή Βατοπεδίου την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος, και τις οποίες αποδέχθηκε οριστικά, ως μη χρήζουσες επανεξέταση, το 2004 ο Υπουργός Οικονομικών, έχει τοποθετηθεί εδώ και 3 χρόνια στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας με πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Υπουργό Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας με προεδρεύοντα τον Νομικό Σύμβουλό του Κράτους κ. Ιωάννη Διονυσόπουλο εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 17/2002 Γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας στη Λίμνη Βιστωνίδα.

Με πρόεδρο και πάλι τον κ. Ιωάννη Διονυσόπουλο, εξεδόθη λίγο αργότερα και η υπ’ αριθμ. 46/2002 γνωμοδότηση του ίδιου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη έκταση 27.000 στρεμμάτων ανήκει εξολοκλήρου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Αυτές οι δύο γνωμοδοτήσεις απετέλεσαν βασικά επιχειρήματα στις διεκδικήσεις της Μονής και είναι οι ίδιες γνωμοδοτήσεις που αναπέμφθηκαν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο με αίτημα επανεξάτασής τους και επίκληση νέων πραγματικών και νομικών γεγονότων από τον πρώην Υφυπουργό κ. Φωτιάδη με την υπ’ αριθμ. 9983/30-10-08 εντολή του. Όμως, μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2004, ο νέος τότε Υπουργός Οικονομικών με την υπογραφή του στην υπ’ αριθμ. 104630/Α0010/7-6-04 «καταδίκασε» κάθε νέα προσπάθεια αναπομπής, αφού όχι μόνο απεδέχθη το περιεχόμενο όλων των αρνητικών για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεων υπέρ της Μονής, αλλά προχώρησε και στην αποδοχή ότι «δεν υπάρχει νόμιμος λόγος επανεξέτασης τους».

Οι γνωμοδοτήσεις αυτές, εκδοθείσες επί Προεδρίας του κ. Διονυσόπουλου, σήμερα χαρακτηρίζονται ως διάτρητες, που «αγνόησαν προκλητικά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένων προφανώς και των στοιχείων που είχαν υποβληθεί με την υπ’ αριθμ. 9983/2003 εντολή του τότε Υφυπουργού Οικονομικών.

Το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι εμφάνισε τον κ. Διονυσόπουλο να παραδέχεται ότι είναι συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας εδώ και 3 χρόνια αποσπασμενοσ με εντολη του Κ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστού για τις στενές «πνευματικές» του σχέσεις με τον Ηγούμενο Ευφραίμ της Μονής Βατοπεδίου.

Την πλήρη ενημέρωση και άμεση γνώση του Υπουργού Επικρατείας, στενού και καθημερινού σχεδόν συνομιλητή του Πρωθυπουργού, τόσο για τα σκανδαλώδη που συνέβαιναν γύρω από το θέμα του Βατοπεδίου, αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, επιβεβαίωσαν με την μαρτυρία τους αρκετοί εκπρόσωποι πολιτών και φορέων.

Μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης κατήγγειλε, ότι σε σχετική με το θέμα συνάντηση ο κ. Ρουσόπουλος φάνηκε κατηγορηματικός για την ιδιοκτησία της Μονής, λέγοντας ότι «όπως μου μετέφεραν οι συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, τους είπαν ότι "είναι αποφασισμένο να τους τα δώσουμε (σ.σ. στη Μονή Βατοπεδίου). Αν αντιδράτε εσείς, θα βρούμε κάπου αλλού να τους δώσουμε"». Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως o Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Επειδή, πέρα από τις ευρέως γνωστές σχέσεις του Υπουργού Επικρατείας, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, γνωστών για την ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στο στενό Πρωθυπουργικό περιβάλλον, με την Μονή Βατοπεδίου, προκύπτει, από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ως γεγονός με στοιχεία και μαρτυρίες, η πλήρης και σαφής γνώση του Υπουργού Επικράτειας για τις «διάτρητες» γνωμοδοτήσεις σχετικά με την Βιστωνίδα, όπως σαφέστατα προκύπτει και η έκφραση της βούλησής του για μεταβιβάσεις ακινήτων που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας, μετά την αποκάλυψή τους, τεράστιο θόρυβο που εξανάγκασε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ανασύρει σχετική και προσφάτως «αρχειοθετημένη» ανακριτική έρευνα και να διατάξει την επανέναρξή της και μάλιστα για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Επειδή ο Υπουργός Επικράτειας μέχρι σήμερα δεν έχει διαψεύσει τις παραπάνω αποκαλύψεις και έχει αποφύγει οποιονδήποτε σχολιασμό, αποδεχόμενος τουλάχιστον μέχρι σήμερα με τη στάση του την βασιμότητα τους.

Και επειδή, ο απόλυτος συντονισμός, η πρωτοφανής για την Κυβέρνηση Καραμανλή αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, αλλά και η «διακριτικότητα» στις κινήσεις και την ολοκλήρωση των διοικητικών πράξεων και πολιτικών αποφάσεων περισσοτέρων του ενός Υπουργών και Υφυπουργών, που απαιτούνταν για την ικανοποίηση και με το παραπάνω των επιδιώξεων της Μονής Βατοπεδίου, μαρτυρούν εκ των πραγμάτων μελετημένο κεντρικό Κυβερνητικό σχεδιασμό.

Έναν σχεδιασμό, απόντα από τη συνολική λειτουργία της Κυβέρνησής σας στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, αλλά παρόντα σε Κυβερνητικά «πάρεργα» υπέρ ολίγων, όπως τα σύνθετα δομημένα ομόλογα, οι νοθείες στη Βουλή, οι συγκαλύψεις πορισμάτων που εμπλέκουν Υπουργούς σας, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, κλπ.


ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε , ενόψει ενός μείζονος ηθικού και πολιτικού ζητήματος με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, ζήτημα που αφορά τον πυρήνα της Κυβέρνησής σας, αλλά και που εγείρεται έντονα και σε σχέση με τις συμπεριφορές, τις μεθοδεύσεις, τις αποφάσεις και τις φερόμενες ως δηλώσεις σας, όπως αυτές αποκαλύφθηκαν από δημοσιογραφική έρευνα , η οποία δεν έχει διαψευστεί από εσάς ;


2) Θα ανταποκριθεί η Κυβέρνησή σας, στο ελάχιστο χρέος της να μεριμνήσει ώστε να έρθει ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο φάκελος της σχετικής δικογραφίας, καθώς φέρεται να προκύπτει άλλη μια ανάμειξη Υπουργού στην υπόθεση Βατοπεδίου, συνακόλουθα όσων αποκαλύφθηκαν μέχρι σήμερα σχετικά με την εμπλοκή των Υπουργών Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης; Ή θα επιμείνετε στο μέχρι σήμερα Κυβερνητικό δόγμα συγκάλυψης, ασυδοσίας και ατιμωρησίας, για να διασωθούν οι «εκλεκτοί» και να βυθιστεί ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία της πολιτικής λειτουργίας σας και το κύρος των θεσμών;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάρκος Μπόλαρης

Χρύσα Αράπογλου

Γιάννης Δριβελέγκας

Μιχάλης Τιμοσίδης

Γιώργος Πεταλωτής

Χρήστος Αηδόνης

Μιχάλης Καρχιμάκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger