Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Σητείας 2008-2010


Ο δήμος Σητείας ανακοίνωσε το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το δήμος Σητείας από 2008-2010. Με τα άρθρα 203-207 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α..
Με την Υπουργική απόφαση 18183, ΦΕΚ 534, Β, 13/4/2007 καθορίστηκε η δομή και το περιεχόμενο των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ο.Τ.Α.
Με το Προεδρικό Διάταγμα 185/2007 «Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ βαθμού» καθορίστηκε η διαδικασία κατάρτισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Οι προηγούμενες θεσμικές ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εισαγωγή μόνιμων εσωτερικών διαδικασιών και συστημάτων προγραμματισμού στους ΟΤΑ. Στόχος είναι η διαδικασία του προγραμματισμού, της παρακολούθησης και της μέτρησης των αποτελεσμάτων των δράσεων των Ο.Τ.Α., να αποτελέσει μια σταθερή εσωτερική λειτουργία, στην οποία θα συμμετέχει σε όλες τις φάσεις, με συγκεκριμένο ρόλο, το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο της δημοτικής περιόδου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται διεπιστημονική ομάδα έργου, η οποία συντάσσει σχέδιο επιχειρησιακού προγράμματος σε συνεργασία με τα όργανα διοίκησης και τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, με την υποστήριξη της υπηρεσίας προγραμματισμού, το οποίο εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το Δήμο Σητείας έχει οριστεί με απόφαση Δημάρχου (339/5.11.2007), η παρακάτω ομάδα:
1. Κατερίνα Ζερβάκη, Αντιδήμαρχος
2. Τσουκνάκης Νίκος, Κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
3. Καφεσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος.
4. Ψωμαδάκης Σταύρος, Τοπογράφος Μηχανικός, Διευθυντής του Δημοτικού Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία « Δημοτική Επιχείρηση ‘’Ύδρευσης Αποχέτευσης Σητείας’’ ».
5. Στην ομάδα συμμετέχει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Ξενικάκης Αντώνης Οικονομολόγος .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger