Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Αναβάθμιση Ιστοσελίδας Δήμου Σητείας

Τους τελευταίους μήνες η ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας έχει αναβαθμιστεί σε σημαντικότατο βαθμό. Σ΄αυτήν παρουσιάζεται το ‘'πανόραμα' όλων των δράσεων που αναπτύσσονται στο δήμο μας. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα , η οποία έχει καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sitia.gr/, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.
Η ηλεκτρονική αυτή πύλη δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ‘' Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Σητείας' από το ΠΕΠ Κρήτης , το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από κοινοτικούς πόρους και 20% από εθνικούς πόρους .
Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται αναλυτικά οι υπηρεσίες που προσφέρονται προς τους δημότες σε όλους τους τομείς παραγωγής δημοτικού έργου, όπως για παράδειγμα στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην κοινωνική πολιτική κ.α. Επίσης οι πολίτες που περιηγούνται στην ηλεκτρονική μας πύλη μπορούν να λάβουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη διάρθρωση των κεντρικών υπηρεσιών του δήμου αλλά και σχετικά με την οργάνωση των δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΠΟΤΑΣ, ΔΕΥΑΣ) και των νομικών του προσώπων Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πνευματικό Κέντρο, ΚΑΠΗ και Δημοτική Φιλαρμονική.
Εξαιρετικά χρήσιμη είναι τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους επισκέπτες είναι η ειδική ενότητα που υπάρχει στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας η οποία ονομάζεται «Περιήγηση στον τόπο μας» που περιέχει πλήρη ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό οδηγός για το Δήμο Σητείας. Στην συγκεκριμένη ενότητα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά για την ιστορία του τόπου μας, τα αξιοθέατα που διαθέτει και πλήρες φωτογραφικό υλικό. Παρέχονται αναλυτικές ταξιδιωτικές οδηγίες για το Δήμο και για την ευρύτερη περιοχή π.χ. τις συγκοινωνίες και τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Επίσης υπάρχει πλήρης οδηγός για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στο δήμο μας π.χ. Κορνάρεια, Καρναβάλι, Πανηγύρια κ.α. Τέλος υπάρχει πλήρης κατάλογος όλων των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων που υπάρχουν.
Στηρίζοντας στην πράξη τους νέους και σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τη φωνή τους, ο Δήμος Σητείας προχώρησε στην οργάνωση ξεχωριστής ενότητας στην ιστοσελίδα του, στην οποία δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις και οι θέσεις του νεοσυσταθέντος Τοπικού Συμβουλίου Νέων.
Πλέον όλων των άλλων, ο Δήμος έχει προχωρήσει στη δημοσίευση, στο επίσημο site, σχεδόν όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται περιληπτικά όλες οι αποφάσεις, τις οποίες έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Η ανάρτηση των αποφάσεων θα είναι συνεχής, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Παράλληλα, στην ηλεκτρονική πύλη περιγράφονται η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβούλων, ενώ παρέχεται και πλήρης κατάλογος με τα τηλέφωνα όλων των Δημοτικών Υπηρεσιών, ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει πού πρέπει να απευθυνθεί για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών του. Εξάλλου, στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται αναλυτικά και όλες οι προκηρύξεις, τις οποίες εκδίδει ανά διαστήματα ο Δήμος Σητείας, είτε για προσλήψεις προσωπικού είτε για αναθέσεις έργων .
Τέλος η παροχή πληροφοριών πρακτικής σημασίας είναι σημαντικό κομμάτι στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμο Σητείας . Συγκεκριμένα οι δημότες μας μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό στην ευρύτερη περιοχή και τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Υπάρχει πλήρης κατάλογος χρήσιμων τηλεφώνων π.χ. τραπεζών , όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας , των δημόσιων υπηρεσιών και όλων των αγροτικών συνεταιρισμών της Επαρχίας Σητείας.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης δήλωσε σχετικά «Η κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας πλέον είναι πραγματικότητα. Η εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του παρόντος και του μέλλοντος απαιτεί ενεργούς πολίτες, έγκυρα και έγκαιρα ενημερωμένους.
Ο Δήμος μας συμμετέχει σε αυτή την αλλαγή, μέσα από το πρόγραμμα «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες» προς όφελος της ανάπτυξης του δήμου μας αλλά και προς όφελος των πολιτών μας δημιουργώντας ίση συμμετοχή, ίση κοινωνία για όλους.
Η πύλη του Δήμου μας δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και παρέχει την δυνατότητα εύκολης , έγκαιρης και πληρέστερης πληροφόρησης για τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες και το έργο του Δήμου Σητείας.
Προτρέπω λοιπόν όλους τους Δημότες μας αλλά και όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για την ευρύτερη περιοχή να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σητείας. Εύχομαι σε όλους καλή περιήγηση...».


Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger