Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Λειτουργία Σχολής Γονέων στο Δήμο Σητείας

Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια επίδραση που ασκεί το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχική, συναισθηματική, βιολογική, κοινωνική και γνωστική εξέλιξη των παιδιών. Και ευτυχώς στις μέρες μας οι στόχοι μιας ‘’υγιούς’’ οικογένειας στρέφονται προς την ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών τους . Σήμερα οι γονείς δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση των βιολογικών αναγκών των παιδιών τους αλά και για την κοινωνικοποίησή τους, την ανάπτυξη μιας ‘’υγιούς’’ προσωπικότητας μέσα από τη συναισθηματική ισορροπία και την κοινωνική προσαρμογή καθώς και την ανάπτυξη των γνωστικών τους ικανοτήτων, προσφέροντας τους ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα.
Η Συμβουλευτική Γονέων μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα των γονέων αλλά και των παιδιών για αυτό-διαχείριση, δίνοντάς τους παραπάνω εφόδια. Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της προσφοράς βοήθειας προς τους γονείς, προκειμένου να διαμορφώσουν ευτυχισμένες οικογένειες και ευτυχισμένους αυριανούς πολίτες. Οργανώνει λοιπόν κάθε χρόνο σεμινάρια σε όλη την Επικράτεια. Η λειτουργία τους εξαρτάται από την ένδειξη ενδιαφέροντος των πολιτών. Αυτήν την ευκαιρία δεν έπρεπε να αφήσει αναξιοποίητη και ο Δήμος για τους δημότες του που εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούμενες πρακτικές προϋποθέσεις, βοηθά στη λειτουργία των Σχολών Γονέων. Φέτος λοιπόν θα λειτουργήσουν στη Σητεία 3 τμήματα εφόσον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες.
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων γονέων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις). Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί επιστήμονες στη συμβουλευτική γονέων και στις σχέσεις σχολείου-οικογένειας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε μελλοντικούς γονείς.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 20 πολιτών. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Δήμο Σητείας στο τηλέφωνο 28433-40535 και στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Λασιθίου που στεγάζεται στον Άγιο Νικόλαο, εντός 2ου Γυμνασίου στον Ξηρόκαμπο, τηλ. 2841027036, 2841025719 (Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: Γιόμελου Κατερίνα, Τηλ: 6976633272).



Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger