Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Γιάννη Πλακιωτάκη στο NET Radio

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με το Θάνο Σιαφάκα στο NET Radio:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είμαστε κοντά σε ενέργειες, σε πρωτοβουλίες από την πλευρά του πρωθυπουργού ώστε να πείσει την κοινή γνώμη ότι έλαβε το μήνυμα το οποίο του έστειλαν οι πολίτες μετά την παρουσία του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης»;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Ο Κώστας ο Καραμανλής, έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δε θυσιάζει το συμφέρον του τόπου στο βωμό της προσωπικής του δημοτικότητας. Λειτουργεί πάντα θεσμικά, αλλά και υπεύθυνα, λέγοντας ξεκάθαρα όσα πιστεύει και θεωρεί σωστά.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το είπε και ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου, στους δημοσιογράφους.» Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Αυτό έκανε, ακριβώς, στη Θεσσαλονίκη. Τώρα αν κάποιοι περίμεναν εύκολες υποσχέσεις ή μεγάλα λόγια που ποτέ δεν θα γίνονταν πράξη, αντιλαμβάνομαι γιατί εκφράστηκαν αρνητικά. Ο Κώστας ο Καραμανλής, έχει χτίσει μία προσωπική σχέση- και αυτό έχει σημασία- εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι σήμερα είναι ο μόνος πολιτικός -και θέλω να το τονίσω αυτό- που αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της χώρας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιστεύετε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα; Θα έχουν χαρακτήρα, ενδεχομένως και αρένας; Δηλαδή, διψάει ο λαός για αίμα ή για θέαμα: ‘‘ορίστε, πάρτε το’’ ή θα έχουν και μία προοπτική στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής πολιτικής;»

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Σας επαναλαμβάνω ότι ο πρωθυπουργός, έχει αποδείξει σε όλους μας ότι κάνει τις κατάλληλες κινήσεις την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει πέρα και πάνω από πρόσωπα, είναι η παραγωγή πολιτικής. Εκεί, θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Όλοι μας, κρινόμαστε καθημερινά από την αντιστοιχία έργων και λόγων αλλά και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Επομένως, εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε τις πρωτοβουλίες μας και βεβαίως έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε σ’ αυτό τον τομέα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εσείς υιοθετείτε την άποψη συναδέλφου σας υπουργού, που είπε ότι πιάσατε πάτο κι ότι: ‘‘τι να κάνει ο πρωθυπουργός; Αυτούς έχει, με αυτούς θα πορευθεί’’;»
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι δε θα πρέπει να ασχολούμαστε ούτε με φήμες ούτε με πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μπω σε επίπεδο παραπολιτικής. Ο Καραμανλής, τούτη την ώρα με αυτές τις συνθήκες, εκτιμώ ότι πήρε τις σωστές αποφάσεις τις οποίες βέβαια στηρίζουμε όλοι απόλυτα. Και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε, να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας, η οποία αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται, ώστε όλοι μαζί να βγούμε προς τα έξω και να επικοινωνήσουμε για το τεράστιο έργο που αυτή τη στιγμή έχει επιτελέσει η Κυβέρνηση της ΝΔ.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν όλα είναι καλά κι αν όλα θα αποκτήσουν έστω και σύντομα έναν θετικό βηματισμό, γιατί να έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας;»

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Η δημιουργία φημών, η δημιουργία παραφιλολογίας, καταλαβαίνετε ότι έχουν δημιουργήσει ένα δυσμενές επικοινωνιακό περιβάλλον για την κυβέρνησή μας. Όμως μπορούμε πολύ σύντομα να το ξεπεράσουμε, εάν ασχοληθούμε με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, όπου ο κάθε βουλευτής και το κάθε στέλεχος έχει άποψη και φυσικό είναι να την εκφράζει ελεύθερα και δημόσια. Όλους μας, όμως, μας ενώνει η συμφωνία με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ και η δέσμευσή μας, πολύ περισσότερο να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι υπάρχει μέλος και πολύ περισσότερο στέλεχος, που κινείται θέλοντας να βλάψει το κόμμα. Σε κάθε όμως περίπτωση- για να απαντήσω και στην ερώτησή σας- η θέση του καθενός από εμάς αλλά και ο τρόπος που επιλέγει να την εκφράσει, κρίνονται ανά πάσα στιγμή από τους πολίτες και πολύ περισσότερο από τη βάση του κόμματος». ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς ένας πολιτικός, από τη στιγμή που αποφασίζει να ασχοληθεί με ενεργό τρόπο με την πολιτική, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και κάποιες άλλες δραστηριότητες που έχει; Για παράδειγμα, επιχειρηματικές»;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Ο καθένας από εμάς επιλέγει τον δικό του τρόπο ζωής. Σε καμία περίπτωση, δε συμφωνώ, δεν τον επικροτώ και δεν είναι δικιά μου στάση ζωής. Για μένα, όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική, επίκεντρο είναι ο συνάνθρωπος και ο τόπος του. Η πολιτική είναι μία ιδέα, μία καθημερινή προσπάθεια, εντατική δουλειά που στόχο έχει να βοηθήσει. Όλοι ζούμε για μία αξιοπρέπεια. Και να προσθέσω κι εγώ ότι τελικά, ιδιαίτερα στις μέρες μας, για έναν πολιτικό είναι πολύ σημαντικό να περπατά με το κεφάλι ψηλά και να μπορεί να κοιτά τον συμπολίτη του στα μάτια».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένας πολιτικός, αφήνει την επιχειρηματική του δράση για να γίνει πολιτικός; Μπορεί αυτά τα δύο, να συνδυαστούν; Μπορεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, να συνάδει με το ύφος και το ήθος που θέλει να αναδείξει ένας πολιτικός»;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: « Δεν συνάδει και σας το είπα αυτό ξεκάθαρα. Η/οι πολιτική/οί, για να είναι χρήσιμη/οι θα πρέπει να ασχολείται καθημερινά με τους πολίτες αλλά και τον τόπο. Αυτό έχει σημασία και αξία, για να αποκτήσει και νόημα η πολιτική». ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εσείς στην περίπτωση του υπουργού Ναυτιλίας, με όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με τις υπερβολές και με τις αλήθειες ενδεχομένως, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πώς εσείς θα είχατε αντιδράσει; Θα είχατε σηκωθεί να πάρετε το καπελάκι σας και να πάτε σπίτι σας, ναι ή όχι»;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: «Καταρχήν, δεν θα είχα φτάσει σ’ αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας από εμάς επιλέγει και τον τρόπο ζωής του και τον τρόπο που εμφανίζει τη χρησιμότητά του απέναντι στον τόπο».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Αθήνα, 12/9//2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger