Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Προκήρυξη Υποτροφιών COSMOTE για την Ελληνική Περιφέρεια 2008-2009


Για έβδομη συνεχή χρονιά η COSMOTE, προκηρύσσει το πρόγραμμα Υποτροφιών της για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. Οι Υποτροφίες COSMOTE, ύψους δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ η καθεμία, απονέμονται σε δέκα πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των κλάδων, με στόχο την ενίσχυση των πτυχιακών σπουδών τους.

Το πρόγραμμα φέτος απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από δημόσια σχολεία των νομών Δωδεκανήσου, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λευκάδας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλώρινας.
Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό και το επίπεδο των υποψηφιοτήτων, η εταιρία προτίθεται και για τη φετινή χρονιά να απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ η καθεμία. Ως προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών από τους υποψηφίους έχει ορισθεί η 20/10/2008.
Για περισσότερες πληροφορίες και την παραλαβή των σχετικών εντύπων (προκήρυξη και αίτηση), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το http://www.cosmote.gr/scholarshipsή να απευθύνονται στο Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE (τηλ: 210- 6177958, εργάσιμες ώρες και ημέρες).
Από την έναρξη των Υποτροφιών COSMOTE το 2002 μέχρι και σήμερα, η εταιρία έχει απονείμει 61 Υποτροφίες και 126 Τιμητικές Διακρίσεις, συνολικής αξίας 858.000 ευρώ, έχοντας καλύψει το 100% της ελληνικής περιφέρειας.
Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, η εταιρία κάνει πράξη τη δέσμευσή της να συμβάλλει σε ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον για τους νέους, προάγοντας τη γνώση και ενισχύοντας την ελληνική περιφέρεια. Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της νεολαίας για το πρόγραμμα, αλλά και η εξαιρετική πορεία των υποτρόφων της εταιρίας, αποτελούν σαφή απόδειξη της επιτυχίας του θεσμού.

Σημείωση:

Οι ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE αφορούν απόφοιτους λυκείου του σχολικού έτους 2008-2009 που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές. Γενικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση των Υποτροφιών αποτελούν μεταξύ άλλων, η εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε Α.Ε.Ι. της χώρας μας, ανεξαρτήτως σχολής ή τμήματος, η αποφοίτησή τους από δημόσιο λύκειο των νομών Δωδεκανήσου, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λευκάδας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλώρινας (σημειώνεται ότι το Α.Ε.Ι. στο οποίο ο/η υποψήφιος/α υπότροφος θα εγγραφεί και θα παρακολουθεί τα μαθήματα, θα πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από το νομό που βρίσκεται το Λύκειο αποφοίτησης του), η έγκαιρη κατάθεση της αίτησης και των απαραίτητων - σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη - δικαιολογητικών, η οικονομική αδυναμία των υποψηφίων να αντιμετωπίσουν τις σπουδές τους. Πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια θα ληφθούν, επίσης, υπόψη όπως, άτομα με ειδικές ανάγκες, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κλπ.
Επιπλέον, οι Τιμητικές Διακρίσεις COSMOTE απονέμονται σε υποψηφίους οι οποίοι διακρίθηκαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.


Δελτία Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger