Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ημερίδα για το Ελαιόλαδο

Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (χθες 8/9/08) η Ημερίδα για το Ελαιόλαδο στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Τα λίπη και τα έλαια την 3η χιλιετία». Περισσότερα από 450 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες και 600 γεύθηκαν στο τέλος τον παραδοσιακό κρητικό ντάκο, που συνοδευόταν από πατέ ελιάς και ελιές καλαμών, γραβιέρα ΠΟΠ Μυλοποτάμου, κρασί των ΕΑΣ Σητείας και Πεζών και ως επιδόρπιο γλυκά μαστίχας Χίου. Οι εισηγήσεις κάλυψαν όλη τη διαδρομή από την καλλιέργεια, τον έλεγχο ποιότητας και αυθεντικότητας, έως την κατανάλωση. Οι σύγχρονες εξελίξεις και η τεράστια τεχνική πρόοδος που επιτελείται φάνηκαν ολοκάθαρα μέσα από τις εισηγήσεις των τριών Ισπανών και των τριών Ιταλών ομιλητών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κρίσιμα σημεία της τυποποίησης, στη διατροφική αξία του ελαιολάδου και στην προώθησή του από τους Έλληνες ομιλητές (κ. Γ. Κωστιάνης, καθ. Δημ. Μπόσκου, και κα Λίνα Ράππου). Το ελληνικό κοινό γνωρίζει την τέχνη του Ηλία Μαμαλάκη, χθες όμως είχαν την ευκαιρεία να απολαύσουν και οι ξένοι σύνεδροι ακούγοντας τον ίδιο να τους εξηγεί πως η σύγχρονη γαστριμαργία έχει βαθιές ρίζες στη Μεσογειακή και φυσικά στην ελληνική παράδοση.




Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger