Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Γιάννη Πλακιωτάκη στον Κώστα Παρρά στο Ξένιος Radio:

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον Κώστα Παρρά στο Ξένιος Radio:


ΔΗΜ.: κ. Υπουργέ, έλεγα νωρίτερα ότι ουδείς από όλα τα κόμματα δεν αρνείται ότι περνάμε μια δύσκολη συγκυρία. Αν και ο κ. Παπανδρέου θεώρησε ότι μόνο η Ν.Δ. ευθύνεται. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εικόνα πέρα από τη δύσκολη συγκυρία. Ένα σχόλιο;


Γ. ΠΛΑΚ.: Η σημερινή εικόνα είναι έντονα επηρεασμένη από περιστατικά και καταστάσεις που δεν υπήρξαν ούτε θετικές ούτε ευχάριστες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για την Κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε στη Θεσσαλονίκη να εκμεταλλευτεί με υποσχέσεις που αν πραγματοποιηθούν θα καταστρέψουν ουσιαστικά την ελληνική οικονομία. Όλα αυτά, κ. Παρρά, είναι πρόσκαιρα. Η σημερινή εικόνα μπορεί να αντιστραφεί και θα αντιστραφεί μόνο με δουλειά.


Μπορεί να αντιστραφεί με δεδομένο το κλίμα αντιδράσεων, ένα ενδεχόμενο κλίμα κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους;


Μια υπεύθυνη κυβέρνηση, κ. Παρρά, όπως είναι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δε θα μπορούσε ποτέ να θυσιάσει το εθνικό συμφέρων προκειμένου να προσεγγίσει πρόσκαιρα το λαϊκό αίσθημα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χθες είδαμε ένα πρώτο δείγμα πολιτικών πρωτοβουλιών στο θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ταλανίζει για δεκαετίες την ελληνική κοινωνία. Ξέρετε στις κάλπες δε μετρούν οι πρόσκαιρες εντυπώσεις. Για τους πολίτες μετρά το έργο.


Μια Κυριακή ο Πρωθυπουργός διάβασε ότι ο τότε Υπουργός Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδης ενεχόταν σε μια περίεργη υπόθεση και τον έστειλε σπίτι του. Τι άλλαξε τώρα; Έχει υποσταλεί το «σεμνά και ταπεινά», η σημαία της διαφάνειας;


Σε καμιά περίπτωση κ. Παρρά. Το αποδεικνύει καθημερινά ο Πρωθυπουργός από τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει να κάνει. Όλα αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στην άλλη. Με δική μας πρωτοβουλία έρχονται στο φως της επικαιρότητας. Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διαλευκάνει τις καταγγελίες και περιμένουμε αποτελέσματα. Σε καμιά περίπτωση η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δε βάζει τίποτα πάνω από το καλό της χώρας.


Θεωρείτε ότι υπάρχει μια υστέρηση αντανακλαστικών; Τα αντανακλαστικά ήταν πιο ακαριαία από ό,τι τώρα. Φταίει το 152 για το ότι υπάρχουν αντάρτες στα σπλάχνα του κόμματος; Μήπως το 152 δένει τα χέρια του Κώστα Καραμανλή;


Αναμφίβολα το 152 είναι ένα πρόβλημα. Όμως, πάνω από πρόσωπα είναι η ίδια η κοινωνία. Μια κοινωνία που ζητάει μεταρρυθμίσεις και ουσιαστική επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Η κοινωνία περιμένει από εμάς πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δουλειά.


Κ. Πλακιωτάκη, επειδή έχετε επαφή και με ανθρώπους μέσου και κατώτερου οικονομικού εισοδήματος, ιδιαίτερα από την περιφέρεια σας, το Λασίθι, δε θεωρείτε ότι προκαλούνται όταν ακούν μέλος της Κυβέρνησης να λέει «κάνω μια ΕΠΕ, γιατί αλλιώς θα έχω μεγαλύτερη φορολογία» ή για την τεράστια και αμφισβητούμενη έκταση της μονής Βατοπεδίου;


Ο καθένας μας κρίνεται από τον τρόπο ζωής του και από τον τρόπο που λειτουργεί. Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία, αλλά και την Κυβέρνηση είναι να βγούμε ανώδυνα από τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία. Προσωπικά, κ. Παρρά, μιλώ με τους πολίτες και επισκέπτομαι τακτικά την περιφέρειά μου. Βιώνω τα προβλήματά τους. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά μου, ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα με την πολιτική. Να προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου, στην επίλυση προβλημάτων χτυπώντας πόρτες και μιλώντας σε αφτιά που να είναι ανοιχτά?


Ξέρω και εγώ ότι μιλάτε με πολίτες. Δε σας ρωτούν «τι γίνεται, γιατί όλος αυτός ο καυγάς στο εσωτερικό»;


Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που με ρωτάνε οι πολίτες στο Λασίθι, δεν είναι τόσο η εικόνα εσωστρέφειας που υπάρχει πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όσο πως θα βελτιωθεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας, πως θα προχωρήσουν εγγειοβελτιωτικά έργα και άλλα έργα υποδομής, τα οποία θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα τους.


Κρατάω αυτό λοιπόν. Ότι συμφωνείτε πως είναι μια δύσκολη περίοδος για την κυβέρνηση, πιστεύετε, όμως, όπως είπατε ότι είναι αναστρέψιμη και ότι χρειάζεται δουλειά στην κατεύθυνση αυτή.


Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Αθήνα, 18/9//2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger