Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Πέθανε ο Νομάρχης Λασιθίου

Σήμερα τα ξημερώματα στις 5,30 το πρωί έχασε την μάχη με το καρκίνο ο νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 2 μμ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.

Ήταν πτυχιούχος της Παιδαγωγικής ακαδημίας Ηρακλείου και του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης όπου μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην ειδική Αγωγή.
Υπηρέτησε ως διευθυντής σε διάφορα σχολεία στους νομούς Έβρου και Λασιθίου ενώ εκπροσώπησε κατ' επανάληψη το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου - Οροπεδίου σε διάφορα συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Με την εφαρμογή του νόμου 2218/94 για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πήρε μέρος στις εκλογές του 1994 και 1998 όπου εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος με αρκετά υψηλά ποσοστά. Την τριετία 1995 - 1997 υπηρέτησε το θεσμό ως Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου ενώ από το 1998 μέχρι το 2002 υπηρέτησε ως Αντινομάρχης Λασιθίου.
Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Χρημάτισε, επίσης, πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Υποστήριξης και Τεκμηρίωσης του Νομαρχιακού έργου και θεσμών, καθώς και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου.
Εξελέγη Νομάρχης Λασιθίου το 2002, με ποσοστό 52,5% από την πρώτη Κυριακή, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη Νομάρχης Λασιθίου το 2006 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επίσης από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 53,3%. Πρόεδρος της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε." από το 2003 μέχρι σήμερα. Ήταν παντρεμένος με τη Ζαχαρούλα Πυθαρούλη και είχε δύο γιους.
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger