Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών

20 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ως ‘’Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών’’.

Μία ημέρα:
Ø Για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες σχετικά μετά προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την παρουσία των σκουπιδιών.
Ø Για να συνειδητοποιήσουμε την οικολογική αξία της παράκτιας ζώνης, τις πιέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει .
Ø Για να εκφράσουμε με τη δραστηριότητα μας αυτή ως πολίτες την προσωπική μας δέσμευση να αποτελέσουμε μέρος της λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος, να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Μεσογείου και συγκεκριμένα των ακτών μας .
Ø Για να τονίσουμε με την κοινή μας εθελοντική συνεισφορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολίτες.
Η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από συντονισμένες προσπάθειες πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης είναι στις προτεραιότητες μας ως Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σητείας έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό των παραλιών μας και χειμάρρων της περιοχής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Οι καθαρισμοί και στην παραλία μας θα ξεκινήσουν στις 09.00 το πρωί.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους δημότες μας , μικρούς και μεγάλους, να συμβάλλουν και αυτοί έμπρακτα και σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου. Γιατί ως πολίτες μπορούμε και πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά, με τη συμμετοχή μας σε τέτοιες ενέργειες, το σεβασμό και την αγάπη μας στη πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα που ζούμε.





Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger