Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2009

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία της νέας Προέδρου κ. Κατερίνας Ζερβάκη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση εκτέλεσης των έργων :

Ανάπλαση κόμβου Πλατανάρια

Ο κόμβος στα Πλατανάρια, αποτελεί την είσοδο της πόλης της Σητείας από την πλευρά της Ιεράπετρας, αλλά παράλληλα είναι και σημείο διέλευσης των διερχομένων οχημάτων από το Ηράκλειο προς το Δήμο Ιτάνου. Με την κατασκευή του έργου αυτού, πρόκειται να υλοποιηθεί η ανάπλαση της κυκλικής νησίδας του κόμβου, καθώς και της κεντρικής νησίδας της συνεχόμενης με το κόμβο οδού Α. Παπανδρέου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 200.000 € και θα εκτελεστεί εντός του έτους 2009 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Το έργο ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζερβάκης ζήτησε να ενταχθούν στο σχεδιασμό του έργου κάποιες αλλαγές, ενώ ο Δήμαρχος και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσουκνάκης διαβεβαίωσαν ότι θα ληφθούν υπόψη. Την παρουσίαση προς το Δ.Σ. έκανε η αρχιτέκτων του Δήμου κ. Γωγώ Ζαβερδινού.

Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων, πρ/σμού 150.000 €. Με τη συγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται να γίνουν εργασίες τσιμεντόστρωσης στο αγροτικό οδικό δίκτυο, στην πόλη της Σητείας και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου . Η δαπάνη του έργου θα καλυφτεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ και το γενικό σύνολο τσιμεντόστρωσης είναι 3.240 μέτρα μήκους . Το έργο ψηφίστηκε ομόφωνα.



2.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των έργων:

- Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων πόλης Σητείας.

- Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο δ.δ. Αχλαδίων.



3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατασκευή του Δημαρχείου μέσω αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Δήμου και χρηματοδότηση από ιδιωτικό φορέα.

Το Δημοτικό Μέγαρο αποτελεί το κέντρο της πόλης. Είναι ο κατεξοχήν καθημερινός κοινωνικός χώρος της πόλης . Είναι ο χώρος που θα περάσουν όλοι οι δημότες. Αποτελεί ουσιαστικά τον χώρο αναφοράς στον πολεοδομικό ιστό. Ο Δήμος Σητείας αντιλαμβανόμενος πλήρως την σπουδαιότητα έναρξης των διαδικασιών για την κατασκευή αυτού του έργου κοινής ωφέλειας και λαμβάνοντας υπόψη ότι δυστυχώς δεν μπορεί να ενταχθεί για χρηματοδότηση από κρατικά κονδύλια ΕΣΠΑ και ΘΗΣΕΑΣ, προχώρησε στην διερεύνηση του ενδεχομένου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου για την ανταποδοτική κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση και από εκπροσώπους της ειδικής μελετητικής εταιρείας, προκειμένου να παρθεί ομόφωνη απόφαση για αυτό το έργο που αφορά όλους τους δημότες της Σητείας. Ο Δήμαρχος Σητείας μεταξύ άλλων στην εισήγηση του ανέφερε « Πρόκειται για ένα έργο κοινής ωφέλειας και προτείνω να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση που αποτελεί ανώδυνη και πάνω από όλα συμφέρουσα λύση» .



4.Αναμόρφωση πρ/σμού ως προς οφειλές παρελθούσης χρήσης και εσόδων, σύμφωνα με το κλείσιμο οικ.έτους 2008.

5.Αναδιάρθρωση διοικητικών συμβουλίων δημοτικών επιχειρήσεων

Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας ΔΕΥΑΣ μετά την αποχώρηση του κ. Δημάρχου Σητείας ως Προέδρου της επιχείρησης και του κ. Βαζάκη ως Αντιπροέδρου αποφασίστηκε ομοφώνως ότι νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης θα είναι ο κ. Φουρναράκης Μανώλης και Αντιπρόεδρος ο κ. Μπελιμπασάκης Κώστας.

Στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης ΔΕΠΟΤΑΣ ο κ. Μάνώλης Μαυροματάκης θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιχείρησης. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε και αυτή ομοφώνως. Ο κ. Μαυροματάκης έχει διετελέσει με επιτυχία Πρόεδρος της ΔΕΠΟΤΑΣ και κατά το παρελθόν και εκτιμάται ότι η εμπειρία που κατέχει αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία και της νέας του θητείας του.

Τα υπόλοιπα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και των δύο επιχειρήσεων παραμένουν τα ίδια.

6.Ανασυγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Αποφασίστηκε ομοφώνως η νέα δημοτική επιτροπή παιδείας. Πρόεδρος η κ. Ζερβάκη Κατερίνα με αναπληρωματικό τον κ. Πρωτογεράκη Μιχάλη και την υπόλοιπη επιτροπή την αποτελούν οι κ. Αϊλαμάκης Νίκος με αναπληρωματικό τον κ. Γαϊτανάκη Δημήτρη (Α/θμια), κ. Προϊστάκης Γρηγόρης με αναπληρωματικό την κ. Κοτσυφάκη Δέσποινα ( Β/θμια), τον κ. Ζαμπετάκη Δημήτρη με αναπληρωματικό την κ. Κατσογρεσάκη Καλλιοπή ( Σύλλογος Δασκάλων) , τον κ. Ξενικάκη Γιώργο με αναπληρωματικό τον κ. Συλλιγνάκη Μανώλη (Ε.Α.Σ.) , τον κ. Κοκκινάκη Μίνω με αναπληρωματικό τον κ. Παπαδεράκη Πέτρο ( Σύλλογο Εμπόρων). Το σωματείο της ΕΛΜΕ δεν έχει ακόμα προτείνει αντιπρόσωπο για την επιτροπή.

7. Συγκρότηση των παρακάτω επιτροπών του Δήμου για το έτος 2009 :

- διενέργειας προμηθειών Ε.Κ.Π.ΟΤΑ
- διενέργειας διαγωνισμών μίσθωσης- εκμίσθωσης ακινήτων
- εκτίμησης-καταμέτρησης
- επίλυσης φορολογικών διαφορών
- παραλαβής έργων
8. Τροποποίηση συστατικών πράξεων Σχολικών Επιτροπών (Eνιαίου Λυκείου - 4η Ενιαία

ΤΕΕ-ΙΕΚ) ως προς την ονομασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger