Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα την διοργάνωση έκθεσης προώθησης Κρητικής διατροφής και Τουρισμού.


Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας στην οποία συμμετείχαν η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη, εκπρόσωποι των Νομαρχιών, οι Πρόεδροι των Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες με θέμα την διοργάνωση έκθεσης προώθησης Κρητικής διατροφής και Τουρισμού.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας μετά την σύσκεψη δήλωσε:
Σήμερα εξετάσαμε μια πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με την δημιουργία μιας έκθεσης στην Αθήνα η οποία θα αφορά τα Κρητικά προϊόντα και τις Κρητικές υπηρεσίες. Το εξετάζουμε λοιπόν μαζί με τους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τους εκπροσώπους των υπολοίπων Επιμελητηρίων. Έτσι λοιπόν τα τέσσερα Επιμελητήρια, οι τέσσερεις Νομαρχίες και η Περιφέρεια μπορούν με κάποιες προϋποθέσεις να φτιάξουν μία καλή έκθεση στην Αθήνα και να την υποστηρίξουν ούτως ώστε να τραβήξουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στα επόμενα χρόνια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θέλουμε, που θα είναι διασφαλίσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αντιλαμβάνεσθε ότι ο στόχος ο δικός μας είναι και τουριστικός άρα λοιπόν και υπηρεσίες, αλλά και προϊόντα. Και τα δύο αυτά, είναι σίγουρο ότι αθροίζονται σε καλύτερες ευκαιρίες για το νησί.
Ερ. Θα είναι η πρώτη έκθεση που φιλοδοξεί η Περιφέρεια να καθορίσει με καθαρά Κρητικό χαραχτήρα ; Δηλ περίπτερα που θα αφορούν μόνο την Κρήτη;
Απ. Η σκέψη είναι αυτή να κάνουμε μία έκθεση στην Αθήνα η οποία θα έχει να κάνει μόνο με την Κρήτη. Προϊόντα και υπηρεσίες της Κρήτης.
Ερ. Και θα απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας;
Απ. Θα απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και στον εσωτερικό τουρισμό αλλά και στην εσωτερική κατανάλωση. Πιστεύω ότι αν οργανωθεί σωστά και τύχει και της ανάλογης προβολής από τα Μέσα Ενημέρωσης στην Αθήνα, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο επίπεδο της Αθηναϊκής ενημέρωσης, θα είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση.
Ζητήσαμε από τα Επιμελητήρια να μας απαντήσουν μέσα στην άλλη εβδομάδα αν οι επιχειρηματίες- γιατί αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο- μπορούν μέχρι τον Μάιο ,γιατί εκεί το προσδιορίσαμε, να συμμετάσχουν σε μια έκθεση στην Αθήνα. Διότι αν αυτοί οι οποίοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μας πουν ότι δεν μπορούν, τότε θα πρέπει και εμείς να δώσουμε μια πίστωση χρόνου και να πάμε είτε στο τέλος του χρόνου είτε στις αρχές του άλλου χρόνου να κάνουμε αυτή την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger