Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Στους δρόμους οι αγρότες για τρίτη ημέρα - Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Σωτήρη Χατζηγάκη

Τρίτη συνεχή ημέρα στους δρόμους όλης της χώρας οι έλληνες αγρότες. "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, περιμέναμε λύσεις και όχι κατανόηση, επιστρέφουμε στα μπλόκα", δήλωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη αργά χθες το βράδυ. Νωρίτερα ο υπουργός δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις στο ελαιόλαδο, ελιές, βαμβάκι, δημητριακά και ακαρπία των οπωροφόρων, χωρίς όμως να προχωρήσει σε κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ο κ. Χατζηγάκης θα συμμετάσχει εκτάκτως στην υπό τον πρωθυπουργό διυπουργική οικονομική επιτροπή.


Σήμερα η διαβούλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζεται με εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη.Οι αγρότες δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν χθες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που στάθηκαν η αιτία για τη ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση του κ. Χατζηγάκη με τους εκπροσώπους από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών οι οποίοι θεωρούνται "γαλάζιοι" του κλίματος Κοκκινούλη, κράτησε τρείς περίπου ώρες, με μιά ενδιάμεση διακοπή για να "βγεί" στο MEGA ο υπουργός. Τόσο πριν όσο και μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηγάκης δεσμεύτηκε για άμεση λύση των πιεστικών προβλημάτων, μέσα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινοτικής νομοθεσίας. Έκανε μάλιστα λόγο για μέτρα που θα αφορούν τον τομέα του ελαιολάδου - βρώσιμης ελιάς, του βάμβακος, των δημητριακών, καθώς και το πρόβλημα της ακαρπίας για την οποία πέρασε σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.



Πηγή:ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger