Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus

Η Επιστημονική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με Απόφαση του Δ/ντή της Δ/νσης Γεωργικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus (κν. κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος των φοινίκων), συνεδρίασε χθες 27/1/2009 και κατέληξε στα παρακάτω:
- Προσδιορίστηκε η προσβεβλημένη ζώνη σε επίπεδο Κρήτης και οριοθετήθηκε στην περιοχή που καλύπτουν η Κοινότητα Βραχασίου και οι Δήμοι Μαλλίων, Χερσονήσου, Γουβών, Επισκοπής, Νέας Αλικαρνασσού, Ηρακλείου, Γαζίου, Αρχανών, Ν. Καζαντζάκη, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.
- Παρουσιάστηκαν οι προδιαγραφές ιδιοκατασκευής παγίδων, κατάλληλων για μαζική παγίδευση, η οποία αποτελεί τμήμα της δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του εντόμου.
- Αποφασίστηκε να σχεδιαστούν άμεσα ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για κατασκευή και τοποθέτηση παγίδων μαζικής παγίδευσης του εντόμου.
- Ο ορισμός του Υπεύθυνου Φορέα για τη δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδας για παροχή πληροφοριών θα γίνει αφού κατατεθούν και αξιολογηθούν προτάσεις από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το ΜΑΙΧ.
- Η τηλεφωνική ενημέρωση και παροχή πληροφοριών για το κοινό θα γίνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.
- Αποφασίστηκε να εντοπιστούν και να καταγραφούν όλα τα προσβεβλημένα δένδρα και στην επόμενη συνεδρίαση να αποφασιστεί ο πιο κατάλληλος τρόπος καταστροφής τους και να προσδιοριστεί το απαιτούμενο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger