Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου πρόκειται να πάρει μέρος, με δικό της περίπτερο, στην Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 20 έως 22 Μαρτίου 2009, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Πειραιά, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η διοργάνωση της Έκθεσης για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό έχει ως στόχο τη συνεργασία των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, τους πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία, μουσεία ιστορίας, λαϊκούς τεχνίτες, ερευνητές της παράδοσης, συγγραφείς και λαογράφους.
Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην από κοινού δραστηριοποίηση όλων των φορέων για την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης και ταυτότητας.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός και Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης». Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μπορεί να αποτελέσει για τη χώρα μας και ειδικότερα την περιοχή μας, εργαλείο πολλαπλών δράσεων και παρεμβάσεων με στόχο:
-Τη δημιουργία πολιτιστικής υποδομής ως απαραίτητου συστατικού στοιχείου ανάπτυξης του τουρισμού στις περιφέρειες της χώρας.
-Την ενίσχυση της ανάπτυξης προβληματικών και απομονωμένων περιοχών.
-Τη διάχυση της τουριστικής κίνησης σε περιοχές της ενδοχώρας που διαθέτουν πολιτιστικά στοιχεία, με ζητούμενο την άρση της απομόνωσής τους και την ενίσχυση της οικονομικής τους ανάπτυξης.
-Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση της εποχικότητας.
-Την προσέλευση τουριστών με πολιτιστικά ενδιαφέροντα.
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, η οποία δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν στο κοινό τον αυθεντικό τοπικό λαϊκό πολιτισμό της περιοχής τους, μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, θέατρο σκιών, αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα ειδικά αφιερώματα στη μουσική και χορευτική παράδοση περιοχών της χώρας μας από ντόπιους εκφραστές της παράδοσης.
Στα πλαίσια της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου στην Έκθεση για τον «Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό», με δικό της περίπτερο, παρακαλούνται οι πολιτιστικοί οργανισμοί, σύλλογοι και φορείς του νομού μας που επιθυμούν να εκθέσουν υλικό το οποίο θα αντιπροσωπεύει τα αυθεντικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και θα προβάλλει το αυθεντικό λαϊκό πνεύμα της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης, να επικοινωνήσουν έως και τις 20 Ιανουαρίου 2009 με την Αντινομάρχη κ. Μαρία Πρατσίνη, στο τηλ. 6973397086.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger