Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αυξήσεις της ΔΕΥΑΣ για όλους τους κατοίκους του Δήμου Σητείας

Με τον καλύτερο τρόπο βρήκε να κλείσει το 2008 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σητείας για να κάνει δώρο σε όλους τους δημότες αυξήσεις της ΔΕΥΑΣ. Με ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου το νερό για τους Σητειακούς θα είναι ακριβότερο κατά 4% βάση του αναμενόμενου πληθωρισμού που υπολογίζονταν από τη στατιστική υπηρεσία. Και δεν ήταν μόνο αυτό αλλά με απόφαση η δημοτική πλειοψηφία απεφάσισε να βάλει ένα επιπλέον τέλος στα ρολόγια.

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή γιατί πολλές απορίες μας δημιουργήθηκαν από τον τρόπο που έγιναν όλα.

Πρώτον γιατί 4% τη στιγμή που ο πληθωρισμός ήταν στο 3,2-3,5% και τον περασμένο μήνα έπεσε στο 2%! Τι θα κάνει τώρα το δημοτικό συμβούλιο; Θα συνεδριάσει εκ νέου για να μειώσει το ποσόν; προφανώς δεν θα το κάνει. Τι κι αν έχει κρίση η αγορά, τι κι αν έχει πρόβλημα ρευστότητας ο απλός πολίτης, τι κι αν η αγορά έχει κάνει κοιλία... όταν ο δήμος θέλει χρήματα όλα τα περί κοινωνικής ευαισθησίας πάνε περίπατο!

Δεύτερον γιατί επιπλέον τέλος στα ρολόγια κύριε δήμαρχε και όλοι οι κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας; Που είναι οι κοινωνικές σας ευαισθησίες και η δημοκρατική σας καταγωγή, που μας είχατε κάνει τ' αυτιά χωνιά τόσα χρόνια; Το τέλος αλήθεια δεν είναι μεγάλο αλλά εν μέσω της προαναφερόμενης κρίσης ο λόγος αυξήσεων και επιπλέον τελών ποιος είναι; Για να μας πείτε ότι κάνετε πολλά νέα έργα; Πρέπει δε να πούμε ότι το επιπλέον τέλος είναι για κάθε ρολόι ύδρευσης ξεχωριστά που σημαίνει ότι αν κάποιος έχει λογαριασμό στη Σητεία, μετόχι και σπίτι στο χωριό είναι τρία διαφορετικά ποσά που σημαίνει επιπλέον χρήματα για τους συνταξιούχους που πάνε στο καφενείο και παίρνουν ένα καφέ κάθε δυο μέρες για να κάνουν οικονομία.

Τρίτον, το πλήρως και καλά ενημερωμένο site σας γιατί δεν έκανε κουβέντα; Κάθε φορά που ο δήμος κάνει κάτι το διαλαλεί τώρα γιατί τέτοια λεξιπενία ή μάλλον παντελή έλλειψη ενημέρωσης για την απόφαση;

Κύριε δήμαρχε, όταν ο Σητειακός λαός σας επανεξέλεξε είχατε βασικό σύνθημα ότι το πάρκινγκ δε θα έχει κανένα κόστος για να μην πληρώνει ο Σητειακός πολίτης επιπλέον. Σας θυμίζω ότι το πάρκινγκ ήταν χώρος που πλήρωνε όποιος χρησιμοποιούσε, είτε ντόπιος είτε ξένος. Τότε οι ευαισθησίες σας ήταν γενικές, τώρα που κάθε ένας θα πληρώνει χαράτσι σε κάθε λογαριασμό το επιπλέον τέλος γιατί δεν υπάρχουν ευαισθησίες. Θα είμαι ειρωνικός αλλά το σηκώνει η κουβέντα και θα πω ότι μάλλον τις παραμονές των εκλογών θα τις θυμηθείτε ξανά αν με το καλό είστε ξανά υποψήφιος!

Είναι κρίμα τόσο για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ότι υπάρχουν αυξήσεις, αλλά μεγαλύτερο κρίμα τα επιπλέον τέλη που πολλές φορές δεν είναι ανταποδοτικά, και παραπέμπω σε παράπονα πολιτών για τη ΔΕΥΑΣ. Άντε να δούμε τι άλλο θα μας κάνετε κύριοι στο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger