Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Μ. Καρχιμάκη

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 1479/4,11,08 Αναφοράς του Βουλευτή κ. Μ. Καρχιμάκη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1.Με το υπ' αριθμ. ΥΠ.ΠΟ./ΔΑΒΜΜ/12928/443/8.1.2005 έγγραφο διατυπώθηκε θετική άποψη για την έγκριση της αρχιτεκτονικής προμελέτης στέγασης του πύργου του Φρουρίου << Καζάρμα>>, την οποία συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δήμου Σητείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Η ανωτέρω προμελέτη θα εισαχθεί από την αρμόδια Εφορεία στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης για την κατά νόμον γνωμοδότηση.
2.Ο Μινωικός οικισμός στη νησίδα Άγιος Νικόλαος ή Μόχλος ανασκάπτεται από ελληνοαμερικανική αποστολή. Ήδη έχει υποβληθεί αίτηση για συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας το 2009 και το 2010 ,η οποία θα εξεταστεί από την Υπηρεσία. Εδώ και χρόνια η Αμερικάνικη Σχολή με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Συντήρησης και της αρμόδιας Εφορείας εκτελεί στερεωτικές εργασίες των αρχιτεκτονικών λειψάνων, ενώ στο χώρο έχουν τοποθετηθεί δίγλωσσες ενημερωτικές πινακίδες για τους επισκέπτες.
3.Τέλος , σε ό,τι αφορά το Μουσείο Σητείας σας ενημερώνουμε ότι τον Αύγουστο του 2006 καταβλήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. στο Δήμο Σητείας σε χρήμα, μετά από την επέκταση του Σχεδίου Πόλης και την ένταξη του Μουσειου στο Ο.Τ.Γ.226. Ως προς το Μουσειολογικό πρόγραμμα του Μουσείου, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του έργου << Μελέτες ωρίμανσης έργων >> έχει εγκριθεί και εκπονείται από την ΚΔ΄ΕΠΚΑ η προκαταρκτική μουσειολογική μελέτη επανέκθεσης του Μουσείου Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger