Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Αγανακτισμένοι οι αγρότες της Κρήτης από τον «διάλογο», ζητούν άμεσες λύσεις

«Αρκετά έχουμε συζητήσει για τα προβλήματά μας στα καφενεία και σε συσκέψεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Τώρα ήρθε η ώρα να κατέβουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι» δηλώνουν οι πρόεδροι της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του Ηρακλείου Ζαχαρίας Σπυριδάκης, του Λασιθίου Στάθης Κορνάρος, του Ρεθύμνου Ζαχαρίας Κουκουλάκης και των Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν, την προηγούμενη Παρασκευή, ενόψει των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 20 Ιανουαρίου.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι ο διάλογος χωρίς νόημα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εξαντληθεί και τώρα ήρθε η ώρα των κινητοποιήσεων.

Ο Γιώργος Γωνιωτάκης τόνισε ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου είναι πάνω από κόμματα, τα προϊόντα παραμένουν αδιάθετα, οι τιμές του εθνικού προϊόντος μας, του ελαιoλάδου καταρρέουν, τα καρτέλ πώλησης ζωοτροφών και λιπασμάτων λειτουργούν ανενόχλητα και ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε αφανισμό. Όπως είπε ο κ. Γωνιωτάκης, η κρίση στον αγροτικό τομέα θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο την οικονομία και αν συνεχιστούν έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οι άνεργοι από την ύπαιθρο θα κατακλύσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η μόνη λύση που μένει στον αγροτικό κόσμο, τόνισε, είναι οι κινητοποιήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους.

Ο κ. Γωνιωτάκης ξεκαθάρισε ότι το αγροτικό κίνημα δεν θα δεχθεί από την κυβέρνηση επιμέρους λύσεις σε ορισμένες περιοχές, προφανώς για να «σπάσει» το μέτωπό των κινητοποιήσεων και τόνισε ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου απαιτείται να γίνει για όλους τους αγρότες από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης είπε ότι τώρα κηρύσσεται γενική επιστράτευση για τους αγρότες, ο Ζαχαρίας Κουκουλάκης τόνισε ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι και ο Στάθης Κορνάρος επεσήμανε ότι είναι άνευ προηγουμένου η απαξίωση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Ο Ηλίας Χαλακατεβάκης υπογράμμισε ότι ο αγροτικός κόσμος κατανάλωσε τα ποσά των επιδοτήσεων και τώρα που δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του έρχεται αντιμέτωπος με τις τράπεζες. Οι αγρότες, είπε ο κ.Χαλακατεβάκης χρωστούν σημαντικά ποσά και στους ιδιώτες εμπόρους αγροτικών εφοδίων. «Αρκετά έχετε... λύσει τα προβλήματα σας στα καφενεία και εμείς οι συνδικαλιστές σε συσκέψεις, είπε ο κ.Χαλακατεβάκης και πρόσθεσε: Τώρα ήρθε η ώρα των κινητοποιήσεων. Δεν δικαιολογούνται απουσίες».

Πηγή:ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger