Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Επίδομα θέρμανσης: 100 ευρώ για το νομό Λασιθίου

Την καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, στους πάσης φύσεως συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλεται ΕΚΑΣ, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ καθώς και στους μακροχρόνια άνεργους,προβλέπει τροπολογία του ΥΠ.ΟΙ.Ο
Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ ανά δικαιούχο, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή της χώρας. Η ενίσχυση χορηγείται σε κάθε άτομο που ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει και άλλο άτομο στο ίδιο νοικοκυριό που δικαιούται την ενίσχυση. Επομένως, το ύψος της ενίσχυσης για τα νοικοκυριά με δύο δικαιούχους, μπορεί να φθάσει έως τα 400 ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος της ενίσχυσης για το νομό Λασιθίου καθορίζεται στα 100 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο και θα καταβληθεί στους μεν συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη, στους δε μακροχρόνια ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ.
Η χορήγηση του συγκεκριμένου έκτακτου επιδόματος θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger