Τα τελευταία χρόνια στο νησί υπάρχουν οι φήμες ότι θα υπάρξει κάποιο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κρήτης απο την Ελλάδα. Η Κρήτη ενώθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ με την μάνα Ελλάδα το 1913 ,και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΤΟ 2012.
Πριν την επίσημη ένωση οι Κρήτες αγωνιστές είχαν κηρύξει την ένωση με την Ελλάδα το 1905 στο Λασίθι,και το 1908 στο θερισσό ο Ελληνικός πληθυσμός της Κρήτης, σε συλλαλητήριο, κήρυξε την ένωση της Κρήτης με το ελεύθερο Βασίλειο της Ελλάδος, το νησί διοικούνταν βάσει των ελληνικών νόμων με μικρές παραλλαγές, παρότι αποτελούσε ανεξάρτητο κράτος, την Κρητική Πολιτεία, και τελούσε υπό την υψηλή επικυριαρχία του σουλτάνου και τη προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων επακόλουθα της επανάστασης των Κρητικών στα 1897.
Από την αρχή της περιόδου της αυτονομίας στην Κρήτη τα στρατεύματα ξηράς των τεσσάρων δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας. Ρωσίας) ύψωναν καθημερινά τις σημαίες τους στο φρούριο του Φιρκά στα Χανιά, μαζί με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Αυτό γινόταν μέχρι τον Ιούλιο του 1909, που συντελέστηκε η ολοκληρωτική εκκένωση της Κρήτης από τα στρατεύματα τους οπότε αποχωρώντας υπέστειλαν τις σημαίες τους και έμεινε μόνο η σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
Την επομένη της αποχώρησης των στρατιωτικών τμημάτων, οι Κρητικοί, εκδηλώνοντας για πολλοστή φορά τον πόθο τους για ένωση, έσπευσαν να υψώσουν στο Φιρκά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία στη θέση εκείνης της αυτονομίας.Οι Μεγάλες Δυνάμεις αντέδρασαν, ζήτησαν από τους Κρητικούς να κατεβάσουν τη σημαία.
Υπάρχουν πολλές αναφορές εκείνης της εποχής σχετικά με την σημαία της κοινοπολιτείας
που κυμάτιζε ΜΟΝΟ σε δημόσια κτήρια, οι Κρητικοί έβαζαν μια σημαία στα σπίτια τους
την ελληνική σημαια,και σε πολλές περιπτώσεις με την επιγραφή ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ μερικοί κρήτες (ισχνή μειοψηφία πάντως μέχρι τώρα), κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, οδηγούμενοι από τον κακώς εννοούμενο τοπικισμό, δέχθηκαν με έναν σχετικό ενθουσιασμό την ιδέα του κρητικού κράτους και άρχισαν να κολλούν την σημαία αυτή στα αυτοκινητά τους.
Αγνοούν βεβαίως την σημασία της σημαίας αυτής και ειδικά την σημασία του πρώτου κόκκινου τεταρτημόριου με το αστέρι, το οποίο συμβολίζει την ΥΠΟΤΑΓΗ στον σουλτάνο, καθώς η Κρητική Πολιτεία αποτελούσε για ένα σύντομο διάστημα μια αυτόνομη επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Με λίγα λόγια αν η Κρήτη θα ήταν ανεξάρτητη θα είχαμε και 300.000 γενίτσαρους Τουρκοκρητικούς που ζουν στην Τουρκία (αυτό θέλει και οι Τουρκία να μας τους ξεναστείλει ώστε να γίνει η Κρήτη Κύπρος).
Θα βλέπαμε παντού την τουρκική σημαία γιατί υπήρχε συμφωνία μαζί με την σημαία της κοινοπολιτείας να υπάρχει και η τούρκικη σημαία , η Γαύδος και τα νησιά στην Σούδα θα άνηκαν στην Τουρκία.
Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της Κρήτης ,η σημαία μας είναι μία η γαλανόλευκη,και για όσους θέλουν σημαία τοπικού χαρακτήρα ,ας βάζουν την παλιά ελληνική σημαία με το περίγραμμα της Κρήτης
Πηγή:ofi4nationalists.blogspot.com
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009
Κρήτη 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Πολύ σοβαρή πηγή...
Ακροδεξιοί, χούλιγκανς, κουκουλοφόροι με μολότοφ, απ' ότι βλέπω από τις φωτογραφίες και τα σύμβολα στο blog.
Δημοσίευση σχολίου