Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Μέτρα για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus (κν. κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος των φοινίκων)


Η Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus (κν. κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος των φοινίκων) συνεδρίασε στις 19/1/2009 για θέματα κυρίως διαδικαστικά και αποφάσισε:
- Να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την έκταση των ζημιών και να προσδιοριστούν με GPS όλα τα προσβεβλημένα δένδρα από τις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους.
- Να διερευνηθεί η πιο κατάλληλη Υπηρεσία ή Ίδρυμα για την δημιουργία του Κέντρου Συντονισμού και Αναφοράς όπου θα υπάρχει δικτυακός τόπος πρόσβασης απ όλους τους ενδιαφερόμενους για παροχή πληροφοριών καθώς και δυνατότητα ερωτήσεων και απαντήσεων ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά.
- Να εκτιμηθεί το κόστος της απαιτούμενης δέσμης μέτρων που συζητήθηκαν, για την αντιμετώπιση του προβλήματος από το ΙΠΦΗ του ΕΘΙΑΓΕ και το ΓΕΩΤΕΕ.
- Να δοθούν προδιαγραφές για την κατασκευή παγίδων για την μαζική παγίδευση του εντόμου καθώς και οδηγίες για τον τρόπο δημιουργίας δικτύου παγίδων από το ΙΠΦΗ του ΕΘΙΑΓΕ.
Τα παραπάνω θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 27/1/2009 στις 12.00 στα γραφεία της Δ/νσης Γεωργικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Δ/ντή κ. Νίκου Παρασύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger