Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Θα γίνει η επένδυση στη Φανερωμένη!

Σε ανακοίνωση που είχε συνοδευόμενο σχετικό video, ενημερωτικό κανάλι της επαρχίας μας ανακοίνωνε ότι η επένδυση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. Τουριστική Κατασκευαστική στον όρμο της Φανερωμένης, λόγω της απόφασης του δευτεροβάθμιου οργάνου για τα δασικά ζητήματα. Μέσα στα πλαίσια του ρεπορτάζ έκανε γνωστό σε όλους ότι η επένδυση παγώνει αν επαληθευτούν οι πληροφορίες. Δεν έλεγε με προφανή τρόπο ότι αυτό θα γίνει αλλά το παρουσίαζε σαν τετελεσμένο. Έχουμε νέα! Η απόφαση όντως πάρθηκε και χαρακτηρίζει ένα μέρος της έκτασης ως δασικό αλλά η επένδυση θα γίνει. Όπως μάθαμε από έγκυρες πηγές μέσα από την εταιρία. Το κομμάτι που έχει να κάνει με το δασικό είναι εκτός του αρχικού προγραμματισμού της ξενοδοχειακής μονάδας αλλά και της δημιουργίας μαρίνας σκαφών αφού έχει να κάνει με το δευτέρου μέρος της επένδυσης που αναφέρεται στην κατασκευή γηπέδου Golf και έχει προγραμματισμός να ξεκινήσει αρχές του 2011.

Για τα ζητήματα που αφορούν την παρούσα φάση της επένδυσης πρέπει να πούμε ότι έχει υπάρξει ήδη σχεδιασμός για να ξεκινήσουν τις εργασίες μέσα στο 2009, φού τα σχέδια είναι έτοιμα και περιμένουν να κατατεθούν για να λάβουν έγκριση εκκίνησης του έργου. Εξάλλου από πληροφορίες που λάβαμε μέσω συμβολαιογραφείου ακόμα η εταιρία συνεχίζει να αγοράζει εκτάσεις και να υπογράφει νέα συμβόλαια. Το έργο στην πρώτη φάση του θα πραγματοποιηθεί βάση των διαβεβαιώσεων της εταιρίας.

Καλό θα ήταν οι τοπικοί φορείς ενημέρωσης να μην προκαλούν συναισθήματα πανικού ή έστω άρνησης πριν επιβεβαιώσουν το σύνολο των πληροφοριών. Η επένδυση στον όρμο της Φανερωμένης είναι αρκετά αισιόδοξη και πρέπει να υποστηριχθεί αφού είναι μια ήπια μορφή ανάπτυξης που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια να βγάλουμε την επαρχία από την απομόνωση.

Γ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger