Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Αναφορά-υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα ΑΠ ο Αλ. Αλαβάνος, για την υπόθεση Μονής Τοπλού

Αναφορά - υπόμνημα για την υπόθεση της Μονής Τοπλού στην Κρήτη, κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
Την αναφορά παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αείου Πάγου εξ ονόματος του κ. Αλαβάνου ο υπεύθυνος του γραφείου του, Κώστας Παπαδιγενόπουλος.
Στην αναφορά-υπόμνημα ο κ. Αλαβάνος, αναφέρει ότι "επί δύο σχεδόν δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπόθεση που αφορά την εκμετάλλευση έκτασης 26.000 περίπου στρεμμάτων γνωστής ως Κάβο Σίδερο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης στο νομό Λασιθίου και υπήρξε αντικείμενο διεκδίκησης από το ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Τοπλού. Η έκταση έχει μεταβιβαστεί από τη Μονή Τοπλού προς το κοινωφελές ίδρυμα "Παναγία Ακρωτηριανή" που συνέστησε η ίδια η Μονή και στη συνέχεια με διαδικασίες προδήλως παράνομες και αδιαφανείς, παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση για 80 χρόνια στην αμφίβολης αξιοπιστίας και φερεγγυότητας αγγλική εταιρία Loyalward Limited (τώρα Minoan Group), η οποία έκτοτε τη διαχειρίζεται ως αντικείμενο χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας.Περισσότερα...

Πηγή:express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger