Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Ιεράπετρα

Για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Ιεράπετρα, η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας εξέδωσε ανακοίνωση:


Την προηγούμενη Πέμπτη 16/10 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιεράπετρα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Στηλιανίδης.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση, για να ανατρέψει το σε βάρος της αρνητικό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της επικαιρότητας. (Δεν είναι άλλωστε ο μοναδικός υπουργός που περιόδευσε στην επαρχία την τελευταία περίοδο).
Η επίσκεψη ήταν επίσκεψη αστραπή (φαίνεται από το πιεσμένο πρόγραμμά του) και στην Ιεράπετρα στάθηκε μόνο και μόνο για να εγκαινιάσει (!) το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σημειωτέον λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην Ιεράπετρα (πριν ένα χρόνο δεν είχαν κατά πως φαίνεται τις ίδιες επικοινωνιακές ανάγκες). Στο τέλος της περιοδείας του επισκέφτηκε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου όπου μοίρασε αρκετές υποσχέσεις, που ελπίζουμε ότι δεν θα ξεχαστούν με την ίδια ταχύτητα που πραγματοποίησε και την επίσκεψη του. (ο Λαός λέει ότι από το τάξιμο δεν χάνεις ...;).
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιεράπετρας, με αφορμή την επίσκεψη της Πέμπτης, αποφάσισε να υποστηρίξει την συγκέντρωση μαθητών και σπουδαστών έξω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για να καταδείξουμε ότι πέρα από τις επικοινωνιακές παράτες, τα προβλήματα της Παιδείας όχι μόνο παραμένουν, αλλά και οξύνονται και σ' αυτά πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας.
Ο Λαός δεν μπορεί να αρκεστεί σε μικροϋποσχέσεις όταν:
Ιδιωτικοποιείται ακόμη παραπέρα η Παιδεία
Μειώνονται κάθε χρόνο οι δαπάνες για την Μόρφωση
Οι εκπαιδευτικοί υποβαθμίζονται κάθε μήνα με μισθούς πείνας
Το εκπαιδευτικό σύστημα προσανατολίζεται στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου
Η αυταρχικότητα μεγαλώνει κάθε τόσο με διαταγές και εγκυκλίους
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τα μέτρα της πόλης μας, παρά την πρωτόγνωρη για την Ιεράπετρα αστυνομοκρατία που επικράτησε μέσα και έξω από το χώρο του Σχολείου και παρά τα μεμονωμένα επεισόδια επίδειξης «υπερβάλλοντος ζήλου» από την μεριά κάποιων αστυνομικών οργάνων.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιεράπετρας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει στο πλευρό των μαθητών, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών για:
Παιδεία στην υπηρεσία του Λαού και του Τόπου
Παιδεία Δημόσια και δωρεάν
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
Αξιοπρεπείς μισθούς στους εκπαιδευτικούς
Για ένα Σχολείο που θα ετοιμάζει τους αυριανούς Δημοκρατικούς Πολίτες και όχι τους κάθε λογής υποτακτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger