Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Επιστολή της οικολογικής ομάδας Σητείας στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας

Aγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας,η απόφασή που λάβατε χθες το βράδυ, 23.10.08, να συζητήσετε ξανά σήμερα 24.10.08, εκτάκτως, το θέμα της "επένδυσης" στον Κάβο Σίδερο σχετίζεται προφανώς με το σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί. Μια τόσο πρόχειρη συνεδρίαση θεωρούμε ότι έχει άλλους στόχους και πάντως δεν θα συνεισφέρει στην αλήθεια.
Πριν ένα χρόνο περίπου σε συνεδρίαση με το ίδιο θέμα είχαμε προσπαθήσει να ενημερώσουμε για τις θέσεις της Οικολογικής Ομάδας Σητείας. Είχαμε πληροφορηθεί ότι θα διανείματε έντυπο της Αγγλικής Εταιρείας, όπως και έγινε και θεωρήσαμε δημοκρατική μας υποχρέωση να ακούσετε και την άλλη άποψη. Μετά δυσκολίας μας δώσατε το λόγο για δυο λεπτά.
Σε ανάλογης δημοκρατικότητας συνεδρίαση δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε.
Αν όμως σάς ενδιαφέρει η αλήθεια και η σοβαρή αντιπαράθεση τόσο για τα περιβαλλοντικά όσο και για το κατά τη γνώμη μας σοβαρό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναληφθεί ένας νέος ΣΟΕ στην περιοχή με πολύ πιο καταστρεπτικές συνέπειες είμαστε στη διάθεσή σας. Σας θυμίζουμε ότι σας έχουμε εδώ κι ένα χρόνο επιδώσει τη μελέτη Κοντεμενιώτη στην οποία βασίστηκαν ερωτήσεις στη Βουλή και Ευρωβουλή απ'; όλη την αντιπολίτευση, αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της Ελληνικής Πολιτείας.
Σας προτείνουμε λοιπόν την οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης, όπου θα κληθούν και οι δυο πλευρές να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και να αντικρούσουν τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Θα ήταν προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Θεωρούμε μάλιστα χρήσιμο αυτή η εκδήλωση να γίνει το ταχύτερο και οπωσδήποτε πριν τις 7.11.08, οπότε έχει ορισθεί η συζήτηση στο ΣτΕ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Σητείας να απεμπλακεί από την ταύτισή του με την αμφιλεγόμενη Αγγλική εταιρεία, ταύτιση που κατά τη γνώμη μας δεν τιμά την τοπική κοινωνία.
Αν παρόλα αυτά προχωρήσετε στα συνήθη ψηφίσματα συμπαράστασης φροντίστε τουλάχιστον να απαντήσετε σε ένα και μόνο ερώτημα:
"Είναι σωστό να παραχωρείται για 80 χρόνια ένας προστατευόμενος περιβαλλοντικά και με ιδιαίτερο πολιτισμικό βάρος τόπος για να κατασκευαστεί ένα έργο μαμούθ σε μια κτηματομεσιτική - αναπτυξιακή εταιρεία που συστήθηκε πριν συσταθεί το Ιδρυμα Παναγία η Ακρωτηριανή για να κάνει το συγκεκριμένο έργο και έκτοτε επί 17 συναπτά έτη δεν έχει κάνει ποτέ πουθενά τίποτα;"
Θεωρούμε βέβαιο ότι θα διαβάσετε την επιστολή μας στα μέλη του Συμβουλίου σας.

Με εκτίμηση,για την Οικολογική Ομάδα Σητείας

Αντώνης Ανηψητάκης, νομαρχιακός σύμβουλος Λασιθίου
Μαρία Γιαννακάκη, δημοτική σύμβουλος Σητείας

ANOIXTH EΠIΣTOΛH

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

κ. Γιώργο Δελημπαλταδάκη,

πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger