Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σητείας

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τη μονή Βατοπεδίου ξανάφεραν στην επικαιρότητα και την περίπτωση της μονής Τοπλού.
Δυό αδελφές υποθέσεις όπου τα βυζαντινά πατριαρχικά συγκίλια και τα οθωμανικά σουλτανικά βεράτια, μπερδεύονται με υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις των ημερών μας.
Το Βατοπέδιο και το Τοπλού είναι δυο από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις διαπλοκής, και συνδιαλλαγής κράτους, εκκλησίας, κυβερνήσεων, αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το εκκλησιαστικό κοινωφελές ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή έχει παραχωρήσει για 80 χρόνια 26.000 στρέμματα ενταγμένα στο δίκτυο natura, σε Αγγλική εταιρεία, αμφίβολης ποιότητας, για να κατασκευάσει, όπως λένε, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης με 3 γηπέδα golf, που θα έχουν περισσότερο γρασίδι από όσο έχουν 600 γήπεδα ποδοσφαίρου, 7000 κλίνες και εκατοντάδες πισίνες στην πιο άνυδρη περιοχή της Ευρώπης.
Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από το 1991 μέχρι και σήμερα παρέχουν συνεχώς υποστήριξη, και κάθε είδους διευκόλυνση, συνήθως αθέμιτη, προς την εκκλησία και τα προσκείμενα σ΄ αυτήν επιχειρηματικά συμφέροντα, καταστρατηγώντας και παραβιάζοντας τους νόμους και τους κανόνες που οι ίδιες έχουν θεσπίσει.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση, και έχουμε αναδείξει την οικονομική, πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντική πλευρά του σκανδάλου με ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, έρευνα και αρθρογραφία, και καθημερινή δράση στην κοινωνία.
Στις 7-11-08, μετά από 2 αναβολές, το ΣτΕ θα συζητήσει την προσφυγή 300 πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, κατά της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Αγγλικής εταιρείας Loyalward ή Μinoan Group. Ευελπιστούμε πως η τελική απόφαση θα μας δικαιώσει.

Σύντροφοι και φίλοι,

Η απόσταση δε μας επιτρέπει να βρεθούμε στο συλλαλητήριο. Θεωρήστε μας όμως παρόντες.


Καλό αγώνα,
ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger