Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Λήξη των αγώνων τένις με αμαξίδια "EOLOS-OPEN 2008"

Από το Δήμο Σητεία εστάλη προς τον τύπο δελτίο τύπου για τη λήξη των αγώνων EOLOS-OPEN.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σητεία από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2008 το Διεθνές Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο για άτομα με ειδικές ανάγκες- Wheelchair Tennis Tour- ‘’EOLOS OPEN 2008’’.

Το συγκεκριμένο τουρνουά τένις με αμαξίδιο διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά. Σ’ αυτό συμμετείχαν αθλητές υψηλού επίπεδου με κινητική αναπηρία από όλον τον κόσμο και είναι το μοναδικό που έγινε στην Ελλάδα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά γήπεδα τένις στις παραπάνω ημερομηνίες και συνδιοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σητείας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας, ο Δήμος Σητείας και η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις- International Tennis Federation (ITF).

Το Σάββατο 18 Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί στο Απλό και στο Διπλό Ανδρών αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους . Οι Σλοβάκοι Chabrecek και Gergerly πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα στον τελικό του Απλού Ανδρών και μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νικητής ανακηρύχτηκε ο Chabrecek με 6/2, 2/6 και 6/3. Στο Διπλό Ανδρών ο Έλληνας Πρωταθλητής Λαζαρίδης μαζί με τον Ελβετό Schmaeh αντιμετώπισαν τους Chabrecek και Gergerly. Οι δύο Σλοβάκοι επικράτησαν με 6/0 και 6/4, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση επιβεβαιώνοντας την μεγάλη τους κλάση ως αθλητές. Στα βραβεία Consolation ο Ρουμάνος Matreta επικράτησε του Ιταλου Curioni Mauro με 6/2, 0/6 και 7/5.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νίκος , ο Αντινομάρχης κ. Πατεράκης Θόδωρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Δελημπαλταδάκης Γιώργος , οι Αντιδήμαρχοι κ. Ανδρουλιδάκης Παντελής και κ. Παντελάκης Παύλος , ο Γραμματέας της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης κ. Νικηφοράκης Σταύρος και άλλοι. Μηνύματα απέστειλαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πλακιωτάκης Γιάννης και ο Βουλευτής Νομού Λασιθίου κ. Καρχιμάκης Μιχάλης.

O Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης στο χαιρετισμό του για τη διεξαγωγή του ΑΙΟΛΟΣ 2008 στο Δήμος Σητείας ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Τα άτομα με κινητικά προβλήματα επιβεβαιώνουν με ένα θαυμάσιο τρόπο την προσήλωσή τους στις αρχές τους αθλητικού ιδεώδους και όλοι εμείς αυτή τους τη διάθεσή και προσπάθεια οφείλουμε να την στηρίζουμε. Γι΄αυτό με μεγάλη χαρά ο Δήμος Σητείας μέσω του Αθλητικού Οργανισμού και με τη συνεργασία του Ομίλου Αντισφαίρισης και της Διεθνής Ομοσπονδίας διοργάνωσε εδώ στην πόλη μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΑΙΟΛΟΣ 2008, το μοναδικό στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Σητείας κ. Γωνιωτάκη Μιχάλη, τον Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας κ. Μάρκο Καλύβα, τα μέλη των Δ.Σ. των δύο αυτών φορέων και φυσικά τους προπονητές που η συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση αυτού του σημαντικού διεθνούς τουρνουά ήταν καθοριστική ».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης κ. Μάρκος Καλύβας δήλωσε σχετικά « Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στα δημοτικά γήπεδα του τένις το Διεθνές Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο ΑΙΟΛΟΣ 2008 και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή έκβασή του. Εκτός από το πολύ καλό επίπεδο των αγώνων , μεγάλη χαρά ως όμιλος μας έδωσε η μεγάλη προσέλευση μικρών παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου για να έρθουν στη Σητεία και να μας χαρίσουν αυτές τις μοναδικές στιγμές . Τους χορηγούς που η συμβολή τους για άλλη μία χρονιά υπήρξε καθοριστική. Το Δήμο Σητείας μέσω του Αθλητικού Οργανισμού για τη βοήθεια του στη διοργάνωση αυτού του διεθνούς τουρνουά και τέλος τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου και τους προπονητές . Τέλος θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στην προσφορά των Εθελοντών Σαμαρείτων που για άλλη μία φορά έδωσαν το παρόν και σ’ αυτή την αθλητική εκδήλωση ».

Γραφείο Τύπου Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger