Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Παντέλι Σητείας

Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λασιθίου διακηρύσσει δημοπρασία για εκτέλεση εργασιών με σκοπό την κατασκευή γέφυρας στη θέση Παντέλι Σητείας.


Η τεχνική περιγραφή του έργου αναφέρει ότι : ''. Η κατασκευασθεισόμενη γέφυρα θα θεμελιωθεί στην θέση του υπάρχοντος παλαιού τεχνικού το οποίο δεν είναι σε θέση και λόγω μεγέθους αλλά και λόγω κατάστασης να εξυπηρετήσει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Το παλαιό τεχνικό που θα καθαιρεθεί είναι μικτής κατασκευής (μεταλλικής κατασκευής αμφιέρειστος φορέας σε ύψος 3μ από τη βαθιά γραμμή του ρέματος και στηρίζεται σε σκυρόδετα βάθρα γεφυρώνοντας έτσι ένα άνοιγμα 6μ. Έχει λειτουργικό πλάτος 2,5μ χωρίς έρεισμα για τη διάβαση των πεζών και εκτείνεται (ο μεταλλικός φορέας) σε μήκος περίπου 10 μέτρων.
Στη θέση του παλαιού τεχνικού που θα καθαιρεθεί, πρόκειται να κατασκευαστεί δίδυμος κιβωτοειδής οχετός διατομής 4.00*3,00(πλάτος*ύψος). Το πλάτος της άνω διάβασης θα είναι συνολικά 7,00μ από τα οποία 5,50μ για το κατάστρωμα και 1,00μ ερείσματος για τη διάβαση των πεζών.
Στην είσοδο και στην έξοδο του δίδυμου οχετού προβλέπεται να κατασκευαστεί τεχνικό εισόδου και εξόδου αντίστοιχα σύμφωνα με τα τυποποιημένα σχέδια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.
Στα τεχνικά και στις κάτω πλάκες του οχετού θα τοποθετηθούν πλαστικοί σωλήνες PVC Φ50 με κλίση 45ο κατά τη φορά του ρέματος ούτως ώστε να εκτονώνονται οι κάτωθεν υδραυλικές πιέσεις.
Τα δύο σκέλη του οχετού θα απομονωθούν με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5εκ. και οι αρμοί θα μονωθούν με εύκαμπτες πλαστικές υδροφραγές (waterbars).
Εκατέρωθεν του οχετού στα όρια με τις όχθες θα κατασκευαστεί στραγγιστική στρώση με θραυστό υλικό λατομείου εντός γεωυφάσματος.
Η επιφάνεια της άνω διάβασης θα επιστρωθεί με ελαστομερές ασφαλτικό διάλυμα, θα εξομαλυνθεί με ισοπεδωτική στρώση ασφαλτοσκυροδέματος και θα κατασκευαστεί ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της άνω διάβασης και των προσβάσεων σε αυτή.
Τέλος, το κατάστρωμα της οδού θα διαγραμμιστεί και θα τοποθετηθούν στηθαία τεχνικών έργων τύπου ΣΤΕ-2 όπως και οι απαραίτητες πινακίδες σήμανσης.''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger