Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΗΨΗΤΑΚΗγια την συγκέντρωση των Φορέων της Σητείας για το Τοπλού

Η εσπευσμένη συγκέντρωση των φορέων της Σητείας στις 24.10.08 για την δήθεν ανασκόπηση του ζητήματος Τοπλού - Κάβο Σίδερο προκλήθηκε από το Δήμαρχο Σητείας και τον Ηγούμενο της Μονής υπό το κράτος πανικού μπροστά στις αποκαλύψεις ενός μεγίστου σκανδάλου. Δείγμα του πανικού ήταν η συμπεριφορά του γνωστού για τους δημοκρατικούς του άθλους κ. Κουρουπάκη, ο οποίος κατέσχε από τα χέρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δελημπαλταδάκη την επιστολή μας με την οποία εξηγούσαμε τους λόγους της απουσίας μας καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωσή της αγνοώντας σχετικό αίτημα που εκφράστηκε ρητά από τους παρισταμένους. Κατά τα λοιπά, ο μοναδικός στόχος της συγκέντρωσης ήταν να μετατρέψουν το λαό της Σητείας σε σωσίβιο σωτηρίας τους. Καλά θα κάνουν ν'; αφήσουν τους πολίτες να μάθουν την αλήθεια, την οποία συστηματικά αποκρύπτουν.

Όσο για το σωσίβιο το κρατούν οι ίδιοι. Εμείς απλώς τους λέμε τις οδηγίες για να το φουσκώσουν.
1. Να προσευχηθούν να δικαιώσει τους οικολόγους το ΣτΕ. Συνιστούμε όμως κατά τη διάρκεια τουλάχιστον της προσευχής να μην μας βρίζουν.
2. Να αποσύρουν τους δικηγόρους που έχουν ορίσει για να αντικρούσουν την προσφυγή μας και να συστήσουν και στους φορείς που αναίτια και άδικα ενέπλεξαν με τα συμφέροντα της Αγγλικής Εταιρείας να πράξουν το ίδιο.
3. Να επιδιώξουν αμέσως την ακύρωση της διάτρητης και σκανδαλώδους σύμβασης με τη βοήθεια των αρμοδίων αρχών.
4. Να βοηθήσουν ή έστω να μην εμποδίσουν να γίνει η περιοχή ένα φυσιολατρικό πολιτιστικό πάρκο παγκόσμιας έλξης, ένα πολλαπλός πόρος πλούτου φυσικού, πολιτισμικού αλλά και οικονομικού για την τοπική κοινωνία.

Αντώνης Ανηψητάκης
Πολιτικός Μηχανικός
επικεφαλής Νομαρχιακής Κίνησης
Το Λασίθι στην Πλώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger