Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Υπόμνημα Αλαβάνου προς τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου



ΘΕΜΑ: Εκταση 26.000 στρεμμάτων στην περιοχή Κάβο Σίδερο Λασιθίου Κρήτης και η παραχώρησή της στην Αγγλική εταιρεία Loyalward Limited από τη Μονή Τοπλού και το Κοινωφελές Ιδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή»

Α. Η παραχώρηση της έκτασης. Ενδείξεις αδιαφάνειας, διαφθοράς και παραπλάνησης της κοινής γνώμης και των αρμοδίων αρχών. Πρόδηλες και εκ προθέσεως παραβάσεις της Ελληνικής νομοθεσίας περί κοινωφελών ιδρυμάτων.

Η παραχώρηση της έκτασης στη Loyalward αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος στις 16-4-1995 κατά παράβαση βασικών διατάξεων του Ν.2039/1939 που διέπουν τη διαχείριση της περιουσίας κοινωφελών ιδρυμάτων, χωρίς την αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση των τεσσάρων εποπτευόντων υπουργών και χωρίς την παραμικρή σύμπραξη των εποπτευόντων υπουργείων είτε στην κατακύρωση είτε στις προηγηθείσες διαδικασίες. Μάλιστα, υπήρξε ρητά εκπεφρασμένη πρόθεση για παράκαμψη των νομίμων διαδικασιών και αποφυγή προηγούμενης ενημέρωσης των εποπτευουσών αρχών (βλ. πρακτικό Δ.Σ. αρ. 6/16-4-1995, Εγγραφο 1).

Την επομένη, 17-4-1995, το Ιδρυμα υπογράφει σύμβαση που τιτλοφορείται ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ - ΑΡΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΟΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ, με την οποία προσυμφωνείται η παραχώρηση της έκτασης στη Loyalward Limited για χρονικό διάστημα ογδόντα (80) ετών με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της.

Το συμφωνητικό αυτό, όπως και τη μεταγενέστερη οριστική σύμβαση, το Ιδρυμα αρνούνταν συστηματικά να δόσει στη δημοσιότητα. Τα έγγραφα όμως αυτά κατατέθηκαν μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα, για τα οποία γίνεται λόγος στη συνέχεια, κατά την εκδίκαση αγωγής που συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λασιθίου στις 28-4-2004, δηλαδή μετά το πέρας της ανάκρισης που είχε διεξαχθεί κατά τα έτη 2000-2003 γύρω από το ίδιο θέμα και την έκδοση των υπ'; αριθμούς 1852/2003 και 1771/2003 βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αντίστοιχα.Περισσότερα...

Πηγή:ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger