Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΚΑ και στη Σητεία


Ευχάριστα νέα για τη Σητεία έκρυβε η παρουσία του Υπουργού Μεταφορών σε εκδήλωση στο δήμο Ταύρου στην Αθήνα σχετικά με τα Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Αφού έκανε εκτενή εισαγωγή αναφορικά με την ανάγκη για περισσότερα πάρκα ανακοίνωσε την ένταξη, για ίδρυση νέων. Ένα από αυτά είναι στη Σητεία. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:
"Αυτή την ώρα λειτουργούν περίπου 100 Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Θεωρητικά. Διότι σχεδόν τα μισά από αυτά, ή υπολειτουργούν, ή δεν λειτουργούν καθόλου. Η Πολιτεία χρηματοδοτεί τα Πάρκα, αλλά είναι ευθύνη των Δήμων η λειτουργία τους. Η οδική ασφάλεια σχετίζεται με την νοοτροπίας μας. Και η νοοτροπία διαμορφώνεται από την ηλικία των παιδιών και των εφήβων. Επομένως είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν όλοι τις ευθύνες τους. Η Πολιτεία έχει περισσότερες. Αλλά δεν σημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση ή άλλοι φορείς δεν έχουν ευθύνες για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. Σήμερα λοιπόν που είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα για την Οδική Ασφάλεια, εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Πολιτεία κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί, αλλά ασφαλώς όλοι μας πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον".
Χαιρετίζουμε την εξαγγελία αυτή του υπουργείου που αναβαθμίζει την πόλη μας η οποία τον τελευταίο καιρό έχει θρηνήσει πολλά  θύματα στο βωμό της ασφάλτου και λόγω του κακού μας οδικού δικτύου είναι πρωταρχική η ανάγκη τα νέα παιδιά από τη μικρή ηλικία να μάθουν να εκτιμούν τις επικίνδυνες καταστάσεις της ασφάλτου αλλά και την οδηγική συμπεριφορά συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger