Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Συνάντηση Δημάρχου με φορείς στα Έξω Μουλιανά


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7/10/2008 ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία των Έξω Μουλιανών με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Νίκος Κουτάντος, ο Διευθυντής Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου και πολλοί κάτοικοι του χωριού. 

Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σητείας ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για την πορεία των δράσεων που εξελίσσονται στο δημοτικό διαμέρισμα και συγκεκριμένα :

-       Ανάπλαση οικισμού Έξω Μουλιανών. Πρόκειται για έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, προϋπολογισμού 130.000 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ο.Π.Α.Α.Χ.

-       Εγκατάσταση συστήματος compact συστημάτων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Το έργο αυτό επίσης ολοκληρώθηκε πρόσφατα και λειτουργεί με επιτυχία, με  προϋπολογισμό 140.000 € και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ο.Π.Α.Α.Χ.

-       Ανόρυξη γεώτρησης Έξω Μουλιανών. Πρόκειται για έργο το οποίο δημοπρατείται στις 21 Οκτωβρίου, με προϋπολογισμό 148.000 € προερχόμενο από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (100.000 €) και από πόρους του Δήμου (48.000 €). Μετά την ανόρυξη της γεώτρησης, θα ακολουθήσει και η αξιοποίησή της με επιπλέον κόστος που προϋπολογίζεται κοντά στα 200.000 €. Οι 2 αυτές δράσεις θα εξασφαλίσουν για πολλά χρόνια επάρκεια νερού για το Δημοτικό διαμέρισμα των Έξω Μουλιανών.

  Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους :

1.      Για τις παρεμβάσεις που ήδη εκτελούνται στο Δημοτικό διαμέρισμα με τα μηχανήματα του Δήμου στα πλαίσια της Αγροτικής οδοποιίας, παρεμβάσεις που θα ενταθούν και θα αναβαθμιστούν ποιοτικά μετά την πρόσφατη απόκτηση του ερπυστριοφόρου ελκυστήρα και της αυτοκινούμενης – αυτοφορτωνόμενης μπετονιέρας του Δήμου.

2.      Για τις δράσεις που προγραμματίζονται στο Δημοτικό διαμέρισμα στα πλαίσια των έργων ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΗΣ & ΟΙΚΙΣΜΩΝ – Α’ & Β’ ΦΑΣΗ των οποίων η έναρξη αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έθεσαν στο Δήμαρχο ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο μέλλον, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού, έργο το οποίο όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος θα πρέπει να ωριμάσει και να προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ συνολικά για όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, ήταν έκδηλη σε όλους η ικανοποίηση για την πραγματοποίηση και τη χρησιμότητά της, δεδομένου ότι οι πρωτοβουλίες αυτές προάγουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στο επίπεδο της άμεσης επαφής του Δημάρχου και των συνεργατών του με τους πολίτες των τοπικών διαμερισμάτων και με τα ζητήματα που χρήζουν πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger