Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Ημερίδα για τα θερμικά ηλιακά συστήματα στην Κρήτη

Η Ευρώπη αποτελεί σήμερα την πλέον δυναμική αγορά στον κλάδο των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΘΗΣ) κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως, με εγκατεστημένα περισσότερα από 3.500.000 m2 ηλιακών συλλεκτών, όπου το 90% αυτών αφορά σε θερμοσιφωνικά συστήματα οικιακής χρήσης.
Εκτός της οικιακής χρήσης, τα ΘΗΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε απαιτείται θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας. Στη χώρα μας, που έχει το πλεονέκτημα της υψηλής ηλιοφάνειας καθ’ όλο το έτος, η σύγχρονη τεχνολογία του ηλιακού κλιματισμού, δηλαδή η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, όχι μόνο για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανση χώρου, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών ψύξης, εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πλέον υποσχόμενες. Παράλληλα, η χρήση ΘΗΣ για τη θέρμανση του νερού κολυμβητικών δεξαμενών αποτελεί μια νέα και αποδοτική τεχνολογία, με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο των έργων SOLAIR -Solar Air Conditioning και Solpool -Solar Heating for Swimming Pools (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη), συνδιοργανώνει με το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, στις 4 Νοεμβρίου 2008 στο Ηράκλειο της Κρήτης (αίθουσα Ανδρόγεω) ημερίδα ενημέρωσης και τεχνικό εργαστήριο με θέμα «Εφαρμογές Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων, Ηλιακός Κλιματισμός -Θέρμανση Κολυμβητικών Δεξαμενών»
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Τεχνολογίες Ηλιακού Κλιματισμού και παρουσίαση σχετικών υπολογιστικών εργαλείων
• Θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών με χρήση ΘΗΣ
• Παραδείγματα εφαρμογών
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ή και διαχειριστές κολυμβητικών δεξαμενών, σε εγκαταστάτες συστημάτων θέρμανσης κολυμβητικών δεξαμενών, θερμικών ηλιακών συστημάτων, καθώς και συστημάτων κλιματισμού. Οι συμμετέχοντες στο τεχνικό εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχεδιασμού, εγκατάστασης & λειτουργίας συστημάτων ηλιακού κλιματισμού.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα Φ. Στεφάνου τηλ. 210 6603321, φαξ 210 6603308, e-mail: flora@cres.gr και στο Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, τηλ. 2810224854, φαξ 2810 343873, e-mail: enrg_bur@crete-region.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger