Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Επίσημη έναρξη λειτουργίας ΚΕΝΑΠ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη σήμερα μαζί με τον Α/ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Γράψα και τον Ανώτατο Διοικητή Διοίκησης Μετασχηματισμού ΝΑΤO (Supreme Allied Commander Transformation -SACT) Στρατηγό James Mattis στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα στην Κρήτη.

    Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τους νέους κινδύνους ασφαλείας, που είναι «πολυκατευθυνόμενοι και άρα ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθούν», όπου, όμως, εμφατικά τόνισε ότι «Δεν είναι η τρομοκρατία το σύνολο των κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια της Παγκόσμιας Κοινότητας. Υπάρχουν πολλές ακόμη προκλήσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα και εντάσσονται στην ίδια κατηγορία. 

    Τέτοια είναι -μεταξύ άλλων- η εμπορία ανθρώπων, οι λαθρομετανάστες, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, οι περιβαλλοντικές καταστροφές, οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις, οι επιδημίες, οι μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές, η πείνα, η φτώχεια και η εξαθλίωση μεγάλων πληθυσμιακών μαζών, που συχνά περιλαμβάνουν πτυχές ναυτικής αποτροπής».

    Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός πρόσθεσε ότι «Αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας συμμετέχουν ενεργά σε πολυεθνικές αποστολές υποστήριξης ειρήνης και αντιμετώπισης κρίσεων, πάντα κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και -στην περίπτωσή μας- του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο εκπλήρωσης των συμμαχικών και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας για την καθιέρωση της παγκόσμιας ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας, λαμβάνοντας, όπως είναι λογικό, πάντα υπόψιν το εθνικό συμφέρον και τις εθνικές προτεραιότητες. Είναι σαφές ότι η ενεργός αυτή συμμετοχή αποτελεί συνεισφορά στο κύρος και στην εικόνα της χώρας διεθνώς και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, διότι αποδεικνύει έμπρακτα την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».


Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

    κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη 

    Αθήνα, 14/10//2008

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger