Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Επίσκεψη ΟΕΒΕ στο Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη

Τον Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη επισκέφθηκαν χθες τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λασιθίου (ΟΕΒΕ) προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νομού, ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττει την προοπτική και τη βιωσιμότητά τους, και ιδιαίτερα σε μια περίοδο ενίσχυσης της οικονομικής ύφεσης.

Ο κ. Αναστασάκης, στηρίζοντας τα αιτήματα της ομοσπονδίας, έκανε, με τη σειρά του, λόγο για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της δραστικής μείωσης των εισοδημάτων, παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην τοπική οικονομία και την αναπτυξιακή δυναμική της.

Ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά του επαγγελματίες, ο Νομάρχης συνεφώνησε ότι είναι, πράγματι, άδικο και ότι θα πρέπει η φορολογική πολιτική να είναι κοινωνικά ευαίσθητη και αναδιανεμητική, έχοντας ως ζητούμενο τη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων.

Η Ομοσπονδία, δια του προέδρου της Μάρκου Φουρνιωτάκη, επέδωσε ψήφισμα στο Νομάρχη, στο οποίο γίνεται λόγος για την άδικη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για την αγωνία τους σε σχέση με την προοπτική του νέου ασφαλιστικού τους φορέα, που προέκυψε κατά την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger