Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ημερίδα για το Νίκο Καζαντζάκη

Ο Δήμος Σητείας, το Πνευματικό Κέντρο και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων ‘’ Νίκου Καζαντζάκη’’, διοργανώνουν ημερίδα στο ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ στη Σητεία την Κυριακή 5/10/2008 και ώρα 18.00μ.μ. με θέμα ‘’ Η Οδύσσεια του Ερωτόκριτου’’.
Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων ‘’ Νίκου Καζαντζάκη’’ είναι ένα διεθνές σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη και ο σκοπός του είναι η προώθηση – με διάφορους τρόπους (και ιδιαίτερα με μελέτες )-του έργου και της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Τα μέλη ανέρχονται σε 4.030 από 106 χώρες από όλον τον κόσμο.

Η Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκη δήλωσε σχετικά:

« Στην εποχή μας είναι παρήγορο και αισιόδοξο το γεγονός ότι συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι που μελετούν , που ερευνούν το λόγο του Καζαντζάκη, που προσπαθούν να προσεγγίσουν τον τιτάνιο νου του μεγάλου συγγραφέα με απώτερο σκοπό να διαδώσουν τα μηνύματα του παγκοσμίως. Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με πρόεδρό της τον κ. Γιώργο Στασινάκη και η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κ. Κλεοπάτρα Πρίφτη έχουν αυτό το σκοπό. Αναλώνουν τη ζωή τους σ΄αυτό τον ωραίο αγώνα. Και μας κάνουν την μεγάλη τιμή να έρθουν στη Σητεία. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Επιβάλλεται η μελέτη του αυτού του μεγάλου συγγραφέα και κήρυκα της ζωής , του Νίκου Καζαντζάκη, είναι πράγματι χρέος μας να εντρυφήσουμε στον κόσμο του και να αντλήσουμε από τη σκέψη του , από τις ιδέες του γιατί είναι διαχρονικός και θα είναι πάντα επίκαιρος , γιατί η αγωνία του δεν είναι παρά η προπατορική αγωνία και η κραυγή του, κραυγή που φουσκώνει τα πανιά του κόσμου ».

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger