Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σητείας

Το Δημοτικό συμβούλιο Σητείας συνεδριάζει απόψε εκτάκτως με θέμα την "επένδυση" της Μονής Τοπλού. Κληθήκαμε ως ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθούμε. Αποφασίσαμε όμως να μην πάμε για τους λόγους που αναφέρουμε στη συνημμένη επιστολή που παραδώσαμε στο Δήμο σήμερα το μεσημέρι.
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα ώρα 11,15 πως το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με θέμα την «επένδυση» της Μονής Τοπλού.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τη θέση της πλειοψηφίας και επομένως το πνεύμα της συζήτησης και της τυχόν απόφασής σας και μη θέλοντας να συμβάλλουμε στη δημιουργία έντασης, δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση. Γιατί τέτοιες συζητήσεις δεν πρέπει να γίνονται εσπευσμένα και εν θερμώ, αλλά με νηφαλιότητα την οποία ο δήμαρχος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δε διαθέτουν.
Θα θέλαμε βέβαια να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με εθνικές αλλά και διεθνείς διαστάσεις καθώς τα γεγονότα δείχνουν πως πρόκειται για περιβαλλοντικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο.
Θα γνωρίζετε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντός των επομένων ημερών καταθέτει φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στοιχεία του φακέλου και συγκεκριμένα η νομοτεχνική μελέτη του κου Φ. Κοντεμενιώτη έχει παραδοθεί και στο δήμαρχο Σητείας προ ενός έτους, ενώ άλλα δημοσιεύονται και έρχονται στην επιφάνεια εδώ και καιρό.
Θα γνωρίζετε πως η Εισαγγελία Λασιθίου διενεργεί έρευνα.
Θα γνωρίζετε πως στο ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών.
Θα γνωρίζετε ότι Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια έχουν εκπονήσει και εκπονούν μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές και άλλες διαστάσεις του θέματος.
Θα γνωρίζετε, υποθέτουμε, τις αντιρρήσεις, που ευθαρσώς έχουμε διατυπώσει.
Ενδεχομένως βέβαια τίποτε από τα παραπάνω να μην έχει πέσει στην αντίληψή σας. Εκείνο όμως που σίγουρα γνωρίζετε και βιώνετε είναι πως τελειώνει ο Οκτώβριος και έχουν πέσει μόνο ελάχιστες σταγόνες βροχής στον τόπο μας. Ελπίζουμε κάπου να έχετε ακούσει πως αυτό δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο. Μόνο που φαίνεται πως το ξεχνάτε χάριν θολών προσδοκιών για «χρυσοφόρες επενδύσεις». Σκεφτείτε μόνο πως είναι παραλογισμός τα γήπεδα golf και οι εκατοντάδες πισίνες στον ξερότοπο όχι μόνο του Κάβο Σίδερο αλλά και οπουδήποτε αλλού στην περιοχή μας.
Ξέρουμε πως πολλοί από εσάς μας έχετε αποκαλέσει και μας θεωρείτε εχθρούς του τόπου, πράκτορες, υποκινούμενους, προσδίδοντάς μας και άλλους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Ξέρουμε πως πάλι ο δήμαρχος θα μας καταδικάσει, θα προσπαθήσει να απαξιώσει την προσφορά μας στην κοινωνία, μιλώντας για τα υπαρξιακά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει κάμει και στο παρελθόν.
Ξέρουμε πως η παρούσα επιστολή ίσως να μη διαβαστεί καθόλου στη συνεδρίαση.
Ευχόμαστε πάντως, αν και δεν ελπίζουμε, να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με την απαραίτητη νηφαλιότητα και ψυχραιμία.
Και να ξέρετε πως δε φοβόμαστε.

ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger