Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Απονομή επαίνου στις ακτές του Δήμου Σητείας για την συνεχή 15ετή βράβευσή τους με τη Γαλάζια Σημαία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βράβευση έγινε στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Διαχειριστών Ακτών και Μαρίνων του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 3η Δεκεμβρίου 2008 με θέμα «Βραβείο ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ- Ευαισθητοποίηση και προστασία παράκτιου Περιβάλλοντος- Εκπαιδευτικές δραστηριότητες αειφόρου ανάπτυξης».

Τον έπαινο παρέλαβε η διαχειρίστρια του Προγράμματος Ειρήνη Παπαδάκη που συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Δήμου στην συνάντηση. Σημειωτέον ότι από τις 430 ακτές και 8 Μαρίνες που βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία τη φετινή χρονιά, ο έπαινος απενεμήθη μόνο σε 105 «για την συνεχή συμμετοχή και βράβευσή τους» από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού στην Ελλάδα έως και σήμερα.

Στην ημερίδα μίλησαν για το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, που είναι συντονιστής του Προγράμματος στην Ελλάδα και μέλος του διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), στο οποίο συμμετέχουν 40 χώρες και υλοποιεί το θεσμό.

Επίσης συμμετείχαν επιθεωρητές του Προγράμματος οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στους Δήμους με τις βραβευμένες ακτές και στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών σε αυτή την κατεύθυνση.

Διαχειριστές του Προγράμματος από όλη την Ελλάδα μετέφεραν την εμπειρία τους από την υλοποίηση του Προγράμματος και αναφέρθηκαν κυρίως στις υψηλές απαιτήσεις που συμπυκνώνονται σε 29 αυστηρά κριτήρια που έχουν να κάνουν με την καθαρότητα των νερών κολύμβησης, την οργάνωση των ακτών και ασφάλεια των λουομένων και τέλος στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ο Δήμος Σητείας και η Δημοτική Επιχ/ση όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να ανταποκριθούν στα αυστηρά αυτά κριτήρια του Προγράμματος και να εξασφαλίσουν καθαρή και οργανωμένη παραλία για τους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας.

Η απονομή του συγκεκριμένου επαίνου από τον επίσημο φορέα υλοποίησης του Προγράμματος, συνιστά ‘'εύσημο'' για τις παραλίες της Σητείας και επιβράβευση του Δήμου και της ΔΕΠΟΤΑΣ των οποίων η δραστηριοποίηση έφερε ένα τέτοιο αποτέλεσμα

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger