Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ της ΓΓΔΒΜ και του ΕΕΔΕΓΕ

Η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αξία της διά βίου μάθησης (διά βίου εκπαίδευσης και διά βίου κατάρτισης) έχει τεκμηριωθεί επαρκώς από την επιστήμη και επιβεβαιωθεί από εμπειρικές αναλύσεις. Οι ραγδαίες και βαθιές αλλαγές στον επιστημονικό, τεχνολογικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα που σηματοδοτούν τη σύγχρονη εποχή προβάλλουν επιτακτική την ανάγκη για επικαιροποίηση και διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της προσωπικής και εργασιακής τους ζωής.
Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, συνειδητοποιούν τη μεγάλη σημασία της Δια Βίου Μάθησης για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των ίδιων και των επιχειρήσεων τις οποίες διευθύνουν ή στις οποίες εργάζονται. Παράλληλα γίνεται αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών ότι η δια βίου κατάρτιση παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. .

Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών & Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ), προχωρά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη ΓΓΔΒΜ, προκειμένου «να βοηθήσει τις γυναίκες επιχειρηματίες να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση και να βελτιώσουν το επαγγελματικό τους προφίλ ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ανταγωνιστική αγορά», όπως σημειώνει η πρόεδρος Σοφία Οικονομάκου.

Η ΓΓΔΒΜ, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Δικτύου και υλοποιώντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, θέτει στην διάθεση των Ελληνίδων Επιχειρηματιών-μελών των Επιμελητηρίων της Ελλάδος και του Ε.Ε.Δ.Γ.Ε, εκπαιδευτές και προγράμματα, σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους και να προσφέρουν στις γυναίκες υπηρεσίες ποιότητας, προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση τους στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.

Η υπογραφή του μνημονίου, το οποίο έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τα μέλη του Δικτύου και εκπροσώπους των Ελληνικών Επιμελητηρίων της περιφέρειας, θα γίνει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008 στην 1 μμ, μεταξύ του Επικ. Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Τσαμαδιά, Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και της κ. Σοφίας Οικονομάκου, Προέδρου του Δικτύου και Γ. Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger