Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ο Ιωάννη Πλακιωτάκη, παρευρέθηκε στις στην Τελετή Ονομασίας των Υποψηφίων Εφέδρων Ανθυπολοχαγών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη σήμερα συνοδευμένος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Βούλγαρη στην Τελετή Ονομασίας-Απονομής Πτυχίων των Υποψηφίων Εφέδρων Ανθυπολοχαγών (ΥΕΑ) της 2008 Γ΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για να καλωσορίσουμε και να συγχαρούμε για την επιλογή τους τα νέα -μετά από λίγους μήνες- μέλη της οικογένειας των Εφέδρων Ανθυπολοχαγών.

Το μήνυμα που θέλω να τους μεταφέρω είναι ότι τόσο η Πολιτική, όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία είμαστε στο πλευρό τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους, καθώς και Καλά Χριστούγεννα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την οικονομική συγκυρία και το ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Υφυπουργός απάντησε ότι «Σίγουρα είναι μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και πάνω από όλα απαιτείται συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση. Να αντιμετωπίζονται τα πράγματα με ωριμότητα και όχι με ανέξοδες υποσχέσεις, κάτι που άλλωστε κάνει η αντιπολίτευση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με παροχολογίες που αν πραγματοποιούνταν, θα οδηγήσουν σε δημοσιονομική εκτροπή. Αυτό που χρειάζεται είναι σύνεση, συνεννόηση και στροφή προς τους κοινωνικά ασθενέστερους.

Από την άλλη πλευρά ο ανασχηματισμός είναι μια σοβαρή θεσμική παρέμβαση και αποτελεί αποκλειστική επιλογή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Επαναλαμβάνω πάντως ότι αυτό που τώρα προέχει είναι με κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία, να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Χτες, προς αυτή την κατεύθυνση ανακοινώθηκαν μια σειρά μέτρων ενίσχυσης του τουρισμού, που αποτελεί ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, εδώ στην Κρήτη, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό που μετρά είναι να τονώσουμε την οικονομία, την απασχόληση και τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, συμπολίτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Συμπολίτες μας που δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές αντιδικίες, αλλά η καθημερινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger