Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Προγράμματα επιμόρφωσης στην πληροφορική

το Νομό Λασιθίου ξεκινάει το επιμορφωτικό πρόγραμμα « Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων 2 », το οποίο σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ) και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος θα διαρκεί 50 ώρες και θα αφορά και πάλι αρχάριους της Πληροφορικής. Θα αφαιρεθούν κάποια θεωρητικά κομμάτια από την ύλη και θα προστεθεί η ενότητα Προγράμματα Παρουσιάσεων (powerpoint). Όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα διδάσκονται ένα βασικό κορμό θεμάτων(windows) και από εκεί και πέρα, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή τους, θα επιλέγουν ποιες από τις υπόλοιπες ενότητες επιθυμούν να διδαχθούν σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση (λ.χ. word, excel, internet, powerpoint κ.λ.π.) Στο πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν 76.800 πολίτες από τον γενικό πληθυσμό (αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, κ.ά.) εργαζομένων, ανέργων και ανεξαρτήτως εθνικότητας, με ανάγκη γνώσης Νέων Τεχνολογιών.

Τα τμήματα μάθησης θα πραγματοποιηθούν στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και τις περιφερειακές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν σε τμήματα μάθησης, στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου (τηλ. 2841340485/6 κ. Συλλιγνάκη Μαρία 11.00 – 14.00 ), στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στους Δ/ντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, καθώς επίσης και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) , το οποίο στεγάζεται στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Κάθε τμήμα θα λειτουργεί μόλις συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων (τουλάχιστον 16). Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Νεάπολη, το Τζερμιάδω, την Τουρλωτή, το Χανδρά, το Παλαίκαστρο και τον Κουτσουρά. Μετά το τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger