Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Τοπλού: χρεοκόπησε ο εγγυητής της επένδυσης

Σε αποτυχία φαίνεται να καταλήγει το εγχείρημα της πολύπαθης επένδυσης, με τις συναφείς πολυεπίπεδες ευθύνες, των 26.000 στρεμμάτων του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» της Μονής Τοπλού.

Από πληροφορίες της εφημερίδα «Νέα Κρήτη», που αναδημοσιεύει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο αγγλικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός Singer και Friedlander, που έχει εγγυηθεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της αγγλικής εταιρείας Loyalward έναντι του ιδρύματος της Μονής Τοπλού κήρυξε πτώχευση και έχει αρχίσει εκκαθάριση, δηλαδή κλείνει, σύμφωνα με έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού Φιλόθεος Σπανουδάκης, που φαίνεται τουλάχιστον εξωτερικά να χειρίζεται αποκλειστικά το τεράστιο αυτό θέμα για τα συμφέροντα του Δημοσίου και της περιοχής, είχε δηλώσει σε τοπικό ραδιόφωνο τον Δεκέμβριο του 2007 πως ο προαναφερόμενος αγγλικός τραπεζικός οργανισμός που τώρα κλείνει είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της επενδυτικής εταιρείας Loyalward, και η εγγυητική αυτή επιστολή φυλασσόταν σε τραπεζική θυρίδα της Σητείας. Περισσότερα...

Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger