Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας κ. Τσόκα για την απορροφητικότητα των Π.Ε.Π. Κρήτης

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πορεία του ΠΕΠ Κρήτης, το ΕΣΠΑ αλλά και την απόρριψη ενστάσεων για το Πολιτιστικό Κέντρο δήλωσε:
« Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία βρισκόμαστε στο 95,7% της απορροφητικότητας του ΠΕΠ Κρήτης που πλέον δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι είναι δεδομένη η παράταση του κλεισίματος του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με τον βαθμό αυτό ίσως και μέσα στο Γενάρη θα μπορέσουμε να έχουμε αγγίξει το 100%. Οφείλω να πω ότι ο σχεδιασμός μας είναι να φτάσουμε στο 106%.
Να τονίσουμε ότι με το 106% σημαίνει ότι διασφαλίζουμε ότι κλείνει το πρόγραμμα.
Για το θέμα του ΕΣΠΑ θα πρέπει να πούμε ότι προϋπόθεση να ξεκινήσει ήταν η πιστοποίηση των φορέων . Η πιστοποίηση των φορέων έχει ξεκινήσει. Ήδη κλείσαμε και με τις Νομαρχίες και με τους μεγάλους Δήμους και είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε το έργο. Το έχω πει και σε παλιότερες δηλώσεις μου τον Ιανουάριο θα βγει στον αέρα το μέτρο της προσπελασιμότητας . Είναι αρκετά τα χρήματα, αφορούν επαρχιακό και τοπικό δίκτυο και άλλες δράσεις».

Εξάλλου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου τόνισε:
«Χθες το πρωί κάλεσα τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη και τον ενημέρωσα ότι ουσιαστικά από την υπηρεσία απορρίπτονται οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί για το Πολιτιστικό Κέντρο. Οφείλω να σας πω ότι οι δύο ενστάσεις απερρίφθησαν ως μη έχοντες όσοι έχουν καταθέσει έννομο συμφέρον με βάση την γνωμοδότηση που υπάρχει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η δε τρίτη του κ. Λατρώνη απορρίφτηκε για λόγους νομιμότητας.
Επίσης ενημέρωσα τον κ. Κουράκη ότι με βάση το δικαίωμα που μου δίνει ο δημοτικός και κοινωνικός κώδικας με το άρθρο 261 μπορώ να διατάξω οικονομικό έλεγχο ενός έργου ή μιας επιχείρησης ενός Δήμου με το δεδομένο ότι οι ενστάσεις του κ. Ορφανού και του κ. Τρουλινού άφηναν μέσα ορισμένα υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες κλπ. Είπα στον κ. Δήμαρχο ότι θα διατάξω έλεγχο οικονομικό που μπορεί να γίνει είτε από ορκωτούς είτε από οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικών. Ο Δήμαρχος όχι μόνο το απεδέχθη αλλά μου ζήτησε να είναι αυτός που θα στείλει επιστολή να ζητά μόνος του να γίνει ο έλεγχος. Πράγματι χθες το απόγευμα έλαβα την επιστολή του κ. Δημάρχου όπου ζητάει να γίνει έλεγχος με δεδομένο ότι είναι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά.
Θα ήθελα λοιπόν να σας πω ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα ορισθούν οι επιθεωρητές είτε οι ορκωτοί οι οποίοι θα κάνουν τον έλεγχο ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τον λαό του Ηρακλείου για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Αν είναι τα πράγματα έτσι όπως πρέπει να είναι ή όχι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger