Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Σήφης Αναστασάκης<<όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη για τον άδικο χαμό του μαθητή, ο οποίος υπήρξε θύμα της αυταρχικότητας των αστυνομικών>>

Τον Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές του Λυκείου Αγίου Νικολάου για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία του 15 χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού, εχθές, 07-12-08, στην περιοχή των Εξαρχείων.


Ο Νομάρχης συμμεριζόμενος την αγανάκτηση των μαθητών δήλωσε πως όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη για τον άδικο χαμό του μαθητή, ο οποίος υπήρξε θύμα της αυταρχικότητας των αστυνομικών οργάνων στο κέντρο της Αθήνας.

Η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρεί. Βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης, στα πλαίσια της οποίας υποτίθεται πως λειτουργούν απρόσκοπτα οι θεσμοί, με το κράτος δικαίου να εγγυάται τις ελευθερίες και την ασφάλεια των πολιτών. Επομένως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον άδικο χαμό του μαθητή.

Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τον άμεσο καταλογισμό των ευθυνών. Η δημοκρατία επλήγει θανάσιμα και θα πρέπει, για να μην υπάρξουν και άλλες τέτοιες αυταρχικές εκτροπές στο μέλλον, να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, πρόσθεσε ο Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger