Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία!

Βαρύ το πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα. Κλειστά θα παρέμειναν σήμερα τα σχολεία και στη Σητεία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το περασμένο Σάββατο στα Εξάρχεια.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Με απόφαση που έφτασε χθες στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας, πράγμα που έγινε σήμερα.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει σε ειρηνικό, πανδημοκρατικό απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 11 η ώρα στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να καλέσει στο συλλαλητήριο στις 10/12 στις 11 το πρωϊ στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για βαρειές πολιτικές ευθύνες και για έξαρση του αυταρχισμού.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης να στηρίξει τις σημερινές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου όλων των δημοσίων υπηρεσιών στις πόλεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger