Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων ΤΕΙ

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης με θέμα την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων ΤΕΙ, η λειτουργία των οποίων θα καταστήσει, λόγω της συνάφειας, ανταγωνιστικότερα τα υπάρχοντα τμήματα ενισχύοντας, ταυτόχρονα, το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών στο νομό. Στο υπόμνημα ο κ. Αναστασάκης αναφέρει τα εξής:

«Μετά την από 16/10/2008 επίσκεψη του κ. Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομό μας και την υπόσχεσή του ότι θα προωθηθεί η ίδρυση νέων Τμημάτων ΤΕΙ, επανερχόμαστε στο θέμα και συνοπτικά παραθέτουμε τα παρακάτω:
Στο Νομό Λασιθίου δεν λειτουργούν Πανεπιστημιακά Τμήματα. Λειτουργούν Τμήματα ΤΕΙ στις πόλεις Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα. Συγκεκριμένα η χωροταξική κατανομή των Παραρτημάτων του ΤΕΙ Κρήτης στο Νομό Λασιθίου έχει ως εξής:
* Στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο λειτουργεί το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Οικονομική των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική”. Επίσης έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα η λειτουργία ενός νέου Τμήματος «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων»,
* Στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα λειτουργεί το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης,
* Στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στη Σητεία λειτουργεί το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,
Η μέχρι σήμερα πορεία λειτουργίας των τμημάτων είναι πολύ καλή και συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του Νομού μας που προωθούμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου εκτιμά ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρουσίας του ΤΕΙ Κρήτης στο Νομό μας με την ένταξη νέων τμημάτων πλάι σε αυτά που ήδη λειτουργούν. Έτσι αφενός θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα τους και αφετέρου θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και λειτουργίας και τμημάτων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αφού θα αξιοποιηθούν περισσότερο οι υπάρχουσες κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές αλλά και οι άλλες δομές που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν στα Παραρτήματα.
Με βάση τα προηγούμενα η ΝΑΛ προτείνει:
1. Τη λειτουργία από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 του εγκεκριμένου τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο
2. Την έγκριση και λειτουργία αν είναι δυνατόν από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 του νέου Τμήματος «Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα. Η μελέτη σκοπιμότητας και λειτουργίας του τμήματος αυτού έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του ΤΕΙ Κρήτης και το ΣΑΤΕ σε παλαιότερη απόφασή του έχει εγκρίνει τη χωροθέτηση του στην Ιεράπετρα.
3. Την έγκριση και λειτουργία, αν είναι δυνατόν από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, του νέου τμήματος με τίτλο «Ποιότητα και Διαχείριση Υπηρεσιών Διατροφής» στο Παράρτημα ΤΕΙ Κρήτης στη Σητεία. Η μελέτη σκοπιμότητας και λειτουργίας του τμήματος αυτού έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του ΤΕΙ Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger