Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Περιλήψεις σημαντικότερων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19-11-2008

Απόφ 1. Αποδέχεται την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το έτος 2009 με ψεκασμούς από εδάφους, με ευθύνη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λασιθίου από εργολάβο και με ανάληψη της υποχρέωσης πληρωμής της εισφοράς δακοκτονίας που θα επιβληθεί:

α) στη Σητεία
 στον οικισμό Αγ.Φωτιάς
β) στα παρακάτω τοπικά διαμερίσματα με τους οικισμούς τους:
 Σταυρωμένου
 Χαμεζίου
 Σκοπής
 Μυρσίνης
 Τουρλωτής
 Σφάκας
 Λάστρου
 Αχλαδίων
 Πισκοκεφάλου
 Πραισσού
 Μαρωνιάς
 Αγίου Γεωργίου
 Εξω Μουλιανών
 Μέσα Μουλιανών
 Κατσιδονίου
 Ρ.Εκκλησιάς
 Κρυών

Στον οικισμό ΣΚΟΡΔYΛΛΟ του τ.δ. Κρυών η δακοκτονία θα γίνει με κλασικά συνεργεία.


Απόφ. 2. α) Να κατατεθούν οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των παρακάτω αυτοκινήτων του Δήμου τα οποία δεν κινούνται πλέον λόγω ακαταλληλότητας:
- ΚΗΥ 2485 MERCEDES απορριμματοφόρο
- ΚΗΥ 4794 FIAT IVECO «
- ΚΗΥ 2486 NISSAN «
- ΚΗΥ 2490 MERCEDES επιβατικό
- ΚΗΥ 4769 VOLKSWAGEN κλούβα

β) Εξουσιοδοτεί τον υπάλληλο του Δήμου κ. Χατζάκη Μανώλη να
διεκπεραιώσει τη διαδικασία κατάθεσης των πινακίδων και των αδειών
κυκλοφορίας.

Απόφ. 3. α) Εγκρίνει τη διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης της προσπάθειας που γίνεται για ακύρωση των επενδύσεων στην περιοχή και την περιθωριοποίηση της Σητείας.

β) Καταγγέλλει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την προσπάθεια υπονόμευσης των προσπαθειών ανάπτυξης και της περιθωριοποίησης της περιοχής μας.
Στο τμήμα αυτό της απόφασης μειοψηφεί ο κ. Ζερβάκης για το λόγο που αναφέρει στο σκεπτικό της παρούσης.
Η κ. Γιαννακάκη έχει αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Απόφ 4. Καταδικάζει την επίθεση από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για την ανάρμοστη στάση της απέναντι στο Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Τζίφα, με αφορμή την ομιλία του με θέμα « Ο Πατριωτισμός σήμερα », στη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Απόφ 5. Να επισκεφθούν τον Υπουργό Ναυτιλίας στο γραφείο του ο Υφυπουργός κ. Πλακιωτάκης, ο βουλευτής κ. Καρχιμάκης και ο Δήμαρχος Σητείας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού.

Απόφ. 6. Εγκρίνει τη διαγραφή: α) ποσού 640.553,72 € που αφορά οφειλή εισφοράς σε χρήμα της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. το οποίο λανθασμένα βεβαιώθηκε στο Ταμείο του Δήμου μας (με τον αριθμ. 338/17-12-2004 βεβαιωτικό κατάλογο) αφού δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση επί της προσφυγής .
β) ποσού 111.563,11 € που αντιστοιχεί στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής της παραπάνω εισφοράς.
γ) Εγκρίνει τη βεβαίωση στο Ταμείο του Δήμου ποσού 640.553,72 € που αφορά οφειλή εισφοράς σε χρήμα της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. το οποίο θα καταβληθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 4 του Π.Δ. 5/86.

Απόπφ. 7. Εγκρίνει την εκτέλεση της προμήθειας εξοπλισμού κολυμβητηρίου, πρ/σμού 15.000 €, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ

Απόφ. 8. Τροποποιεί το άρθρο 2 της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου μας και του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ 2ο –ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η ισχύς της σύμβασης θα είναι για δεκατέσσερις (14) μήνες, η δε εκτέλεσή της θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα περατωθεί την
1η Μαρτίου 2010.
Κατά τα λοιπά ισχύει η προγραμματική σύμβαση ως έχει.

Απόφ. 9. Παρατείνει την διάρκεια της αρδευτικής περιόδου στο Δήμο Σητείας για το έτος 2008 μέχρι 20 Νοεμβρίου .

Απόφ. 10. α) Αποδέχεται την αίτηση του κ. Λούπη Ελευθέριου με την οποία ζητά τη λύση της από 8/6/07 σύμβασης μίσθωσης ακινήτου του Δήμου στην οδό Καταπότη 57 στη Σητεία, λόγω μεταστέγασης.

β) Εγκρίνει η διαγραφή των ήδη βεβαιωθέντων μισθωμάτων στο όνομα του κ. ΛΟΥΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ κατοίκου Σητείας από την μίσθωση ακινήτου του Δήμου στην οδό Καταπότη 57 στη Σητεία για το χρονικό διάστημα από 01/11/2008 μέχρι 31/12/2008 (αρ. βεβαιωτικού καταλόγου 31/25-1-08) συνολικού ποσού 264 € αφού λύεται η σύμβαση μίσθωσης λόγω μεταστέγασης του μισθωτή.

γ) Εγκρίνει την εκ νέου διαδικασίας εκμίσθωσης του παραπάνω ακινήτου και παραπέμπει το θέμα στην Δημαρχιακή Επιτροπή για τις παραπέρα ενέργειες.

Απόφ. 11. Εγκρίνει την παραχώρηση πέντε (5) οθονών Η/Υ (τύπου CRT 17” )στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων που λειτουργεί στην Επάνω Επισκοπή Σητείας.

Απόφ. 12. Εγκρίνει την αναμόρφωση του πρ/σμού του Νομικού Προσώπου του Δήμου με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ όπως αναλυτικά περιγράφεται στην υπ' αριθμ. 65/2008 απόφαση του ως άνω Ν.Π. που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger