Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Μαθητικές κινητοποιήσεις στη Σητεία











Οι μαθητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Σητεία σήμερα με συγκέντρωση μαθητών στο κέντρο της πόλης κι από εκεί με πορεία στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε περιφρούρηση δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που να δημιουργήσει την αναστάτωση που έχει επικρατήσει στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Πέρα από την πορεία οι μαθητές μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους φέροντας την επωνυμία Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σητείας (Σ.Α.Σ.Σ.) όπου καταδίκαζαν τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή τους Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα αιτήματα των μαθητών είναι α) Κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Πλαισίου, β) Ενιαίο Δημόσιο 12χρονο Δωρεάν Σχολείο για όλους που να καλύπτει τις ανάγκες σε μόρφωση, γ) Πλήρη σταθερή εργασία για όλους με δημόσιο αποκλειστικά κοινωνικό σύστημα ασφάλειας, δ) και να μην πληρώσουν την οικονομική κρίση καλώντας παράλληλα όλους τους εργαζομένους στην σημερινή απεργία.

Είναι ευχάριστο ότι τα παιδιά της Σητείας έδειξαν για άλλη μια φορά τόσο το αγωνιστικό τους φρόνημα όσο και την ευγένεια που χαρακτηρίζει τους κατοίκους της Σητείας και μέσα από τη διαμαρτυρία τους, σε πλαίσια κόσμια και όπως θα έπρεπε να αντιδρούν όλοι οι Έλληνες χωρίς διαμαρτυρίες που να καταστρέφουν όχι μόνο δημόσια περιουσία αλλά και περιουσία συμπολιτών μας. Είναι εθνικός ξεπεσμός αυτό που είδαμε τις προηγούμενες μέρες και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συστατικό δείγμα της δημοκρατίας μας. Όταν όλοι μας συνειδητοποιήσουμε την αξία του σεβασμού και της αγωνιστικότητας στα πλαίσια των θεσμών που για 35 χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να συντάξει. Σημάδια ξεπεσμού είναι να υπάρχουν απόψεις που δυναμιτίζουν και προκαλούν την κοινωνική τάξη και καταστρέφουν περιουσία συμπολιτών μας αλλά και του Ελληνικού λαού, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Μήμης Ανδρουλάκης σε μια από τις πολλές συζητήσεις που έγιναν αυτές τις μέρες στην τηλεόραση.

Ένα προσωπικό σχόλιο που επιθυμώ να κάνω είναι σχετικό με τα αιτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση των μαθητών. Τα αιτήματά αυτά που είδαμε σήμερα, με όλο το σεβασμό είναι τα ίδια που υπάρχουν σε site γνωστής αριστερής οργάνωσης πολιτικού κόμματος και το χειρότερο είναι ότι το περιεχόμενο της επιστολής ξεφεύγει από τα όρια των μαθητικών αιτημάτων. Ελπίζουμε ότι οι μαθητές εκφράζουν τις δικές τους απόψεις ώστε να μην υπάρχει κανείς που να αμφισβητήσει τώρα ή στο μέλλον η αγωνιστική τους διάθεση. Είναι μια διαπίστωση και ελπίζουμε να μην έχουμε πέσει μέσα στην υπόθεσή μας. Ο χρόνος θα δείξει...

Γ.Τ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με το σχόλιο σας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Αρχικά τα αιτήματα τα οποία αναφέρουμε δεν πάρθηκαν από κανένα site οποιασδήποτε κομματικής οργάνωσης. Είναι αιτήματα τα οποία εκφραστήκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Σ.Α.Σ.Σ(Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σητείας), συμβαδίζουν με τα πανελλαδικά αιτήματα των μαθητών και εκφράζουν όλο τον ελληνικό λαό. Είναι αιτήματα απόλυτα λογικά και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν .Δεν χρειάζεται να μπαίνουν "ταμπελίτσες" σε καθετί.
Επιπλέον, όσον αφορά την παρατήρηση σας, ότι δηλαδή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μας ξεφεύγει από τα μαθητικά πλαίσια, θα ήθελα να αναφέρω πως ένας σωστός και ενημερωμένος νέος ,δεν ενδιαφέρεται μόνο για ότι τον αφορά άμεσα, αλλά ενδιαφέρεται και για καθετί που θα αντιμετωπίσει στη ζωή του.

Μαθητής Γενικού Λυκείου Σητείας

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με το συμμαθητη μου κια να προσθεσω οτι το συφκεκριμενο κειμενο συνταχθηκε απο τουλαχιστον 20 ατομα και εγκριθηκε απο ολα τα παιδια που ηταν στη πορεια. ολα αυτα τα παιδια ειναι μελη της συγκεκριμενης οργανωσης???

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει όμως η αίσθηση πως μερικόι σε κάποια κόμματα δασκαλέυουν τα παιδιά.Στην ανακοίνωση του Σ.Α.Σ.Σ. πολλά σημεία θυμίζουν ανάκοινώσεις του ΚΚΕ...Άσε που κάποιοι άλλοι με το έτσι θέλω το παίζουν περιφρουριτές της πορείας των παιδιών...

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger