Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η «βουτιά» των τιμών στην εγχώρια αγορά του ελαιολάδου

Αδιέξοδη και χωρίς επιστροφή αποδεικνύεται πλέον η φετινή χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο, αφού η κατρακύλα των τιμών δεν λέει να σταματήσει, την τελευταία εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά την εβδομάδα που πέρασε η αγορά των παραδοσιακών εμπορευμάτων, παρουσίασε την ακόλουθη εικόνα:

Λάδια

Αδιέξοδη και χωρίς επιστροφή αποδεικνύεται πλέον η φετινή χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο, αφού η κατρακύλα των τιμών δεν λέει να σταματήσει.

Η πλήρης σχεδόν αποχώρηση των Ιταλών από την αγορά, λόγω των εορτών, συνοδεύτηκε με ακόμα περαιτέρω πτώση των τιμών. Στις περιορισμένες πλέον εμπορικές πράξεις οι Ιταλοί προσφέρουν για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της Κρήτης τιμές CIF γύρω στα 2,25 ευρώ το κιλό, χωρίς να έχουν καμία απολύτως διάθεση να συζητήσουν τα 2,30 ευρώ το κιλό.

Οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι στην περίπτωση των ελαιολάδων της Λακωνίας οι τοπικοί συνεταιρισμοί προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές ex factory γύρω στα 2,30 ευρώ το κιλό, αλλά είναι άγνωστο το κατά πόσον μπορούν να πετύχουν το σκοπό τους.

Για τα βιομηχανικά πεντάρια οι Ιταλοί δεν προσφέρουν πλέον πάνω από 1,75 ευρώ το κιλό (CIF).

Στην Ισπανία η αγορά του ελαιολάδου εξακολουθεί να κινείται πτωτικά και οι τιμές ex factory την εβδομάδα που πέρασε συνέχισαν να κινούνται γύρω στα 2,10 ευρώ το κιλό τα έξτρα παρθένα, γύρω στα 2,00 ευρώ το κιλό τα παρθένα, ενώ οι βιομηχανικοί άσοι δείχνουν να υποχωρούν κάτω από το 1,90 ευρώ το κιλό. Περισσότερα...

Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger