Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Υπόμνημα προς τη Γενική Διεύθυνση Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ για του έργου «Κατολίσθηση δρόμου Σταυρωμένου Λασιθίου»

Υπόμνημα προς τη Γενική Διεύθυνση Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, με αίτημα τη χρηματοδότηση του έργου «Κατολίσθηση δρόμου Σταυρωμένου Λασιθίου». Το υποβληθέν υπόμνημα έχει ως εξής:

Στην επαρχιακή οδό Σητεία- Σταυρωμένος- Κατσιδόνι και ειδικότερα στη θέση Σταυρωμένος έχουν λάβει χώρα κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης με αποτέλεσμα να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εν λόγω περιοχή.

Οι μέχρι τώρα επεμβάσεις της υπηρεσίας μας δεν κατέστησαν δυνατόν να ανακόψουν τα κατολισθητικά φαινόμενα της περιοχής, τα οποία φαίνεται ότι φθάνουν σε μεγάλο βάθος. Προκειμένου, λοιπόν, να μελετηθούν εκτενέστερα και ακριβέστερα οι γεωτεχνικές συνθήκες, τα αίτια και τα μορφομετρικά χαρακτηριστικά των κατολισθητικών φαινομένων της περιοχής και να αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, η υπηρεσία μας χρηματοδότησε την εκπόνηση οριστικής γεωτεχνικής μελέτης.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή η λύση που προτείνεται για την αποκατάσταση της κατολίσθησης είναι η κατασκευή πασσαλότοιχου και η ανακατασκευή του επιχώματος.

Επισυνάπτεται Τεχνική Έκθεση και Προϋπολογισμός που αφορά το κόστος κατασκευής του έργου πλην ΦΠΑ, απρόβλεπτα, εργολαβικό όφελος κ.λ.π.

Η δαπάνη εργασιών ανέρχεται σε 386.000 € και η συνολική δαπάνη με ΦΠΑ, απρόβλεπτα, εργολαβικό όφελος κ.λ.π. ανέρχεται σε 600.000 €.

Προκειμένου να επιτύχουμε την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κυκλοφορίας στον εν λόγω δρόμο απευθύνουμε θερμή παράκληση για την προσπάθεια εξεύρεσης της πιστώσεως για την κατασκευή του έργου, ήτοι 600.000€, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης του ποσού αυτού από τους πόρους του Νομαρχιακού Προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger